MPS blogit ja uutiset

Mistä on piilotyöpaikat tehty?

12.06.2017 | Carita Martas

Työnhaku on usein aikaa vievää puuhaa ja helposti saattaa ajatella, että aktiivisesti työtä hakiessa elämä on pelkkää hakemusten näpertelyä ja CV:n hiomista. Hakemusten kirjoittamisen lomassa kannattaa kuitenkin muistaa vanhat työkaverit, asiakkaat sekä muut omaan työelämäverkostoon kuuluvat tutut.


Missä on juuri Sinun seuraava työpaikkasi?

02.06.2017 | Carita Martas

Tiedätkö mistä kanavista töitä kannattaa etsiä? Kun entisaikaan työtä etsiessään kaivoi esiin painetun lehden ja selasi useita sivuja monen moisia ilmoituksia, nykypäivänä työpaikkailmoitukset ovat pirstaloituneet lukuisiin eri medioihin.


Etsitkö kumppania tositarkoituksella?

12.05.2017 | Johanna Leskinen

Niin kuin kumppanin valinta, on myös rekrytointi aina kahden kauppa. Pelkät kriteerit ilmoituksessa eivät hurmaa vastapuolta, vaan on myös aidosti kerrottava arvoistaan, yrityskulttuurista sekä työn merkityksellisyydestä.


Onko työnhakuvalmennuksista mitään hyötyä?

08.05.2017 | Päivi Montgomery

Paljastan saman tien jännittävän lopputuleman ja vastaan otsikon kysymykseen, että on. Asia on tärkeä tiedostaa, sillä mediassa välillä kirjoitetaan työttömiä turhauttavista, leikki-laulu-origamintaittelu-valmennuksista.


Motivaatiota arkeen - tee edes tämä

16.03.2017 | Päivi Montgomery

Ruoho on vihreämpää aidan tuolla puolen ja kun oma työ leipiinnyttää, on kiusaus katsella muita organisaatioita ja työpaikkoja. Olisiko sittenkin viereisessä toimistorakennuksessa parempi lounaskanttiini ja haastavammat tehtävät?


Katse omaan napaan - ammatillinen itsereflektio ja miksi siitä pitäisi kiinnostua

16.03.2017 | Mari Jokiranta

Elämme kiihtyvien muutosten työelämässä, jossa joustava ja muutoksiin rakentavasti reagoiva toimintatapa johtaa todennäköisemmin menestykseen. Tämä vaatii meiltä oman työmme sekä muiden työskentelyn johtajina yhä enemmän itsetuntemusta.