MPS blogit ja uutiset

Oikea tieto on tärkeää uuden työn löytämisessä

11.09.2017 | Päivi Montgomery

Usko tai älä, moni uraohjaustyössä tapaamani henkilö haluaisi tehdä samaa työtä kuin minä! Se on tietysti mukava kuulla, sillä työni on todellisuudessakin mielenkiintoista ja vaihtelevaa, eikä työn merkityksellisyyttä tarvitse etsiä kaukaa kun on auttanut valmennettavan käsiksi uuteen työpaikkaan.


Instaa itsesi uuteen työhön

07.09.2017 | Carita Martas

Oikein käytettynä voit valjastaa oman Instagram-profiilisi osaksi laajempaa henkilöbrändiäsi. Lisäksi voit vaivatta etsiä sen kautta unelmiesi työpaikkaa ja samalla tutustua mielenkiintoisiin yrityksiin. Olit sitten asiakkuuspäällikkö, graafinen suunnittelija tai puuseppä, voit yhtä lailla hyödyntää Instagramia uutta työtä tai projekteja hakiessasi.


Lomaltapalaajan tuoreet silmät

08.08.2017 | Eevi Kuokkanen

Tervetuloa lomalta takaisin töihin. Miltä näyttää? Loksahditko tehokkaasti rutiineihin vai ihmetteletkö vieläkin silmät pyöreinä, mistä tässä kaikessa on kysymys? Etäisyys työasioista muuttaa perspektiiviä tavalla, joka auttaa näkemään mittasuhteita.


Muista tämä, jos vähennät henkilöstöä

08.08.2017 | Päivi Montgomery

Lähtevien auttaminen uuteen alkuun osoittaa hyvää työnantajavastuuta ja auttaa myös jatkavaa henkilöstöä, kun heidän huolensa irtisanotuista vähenee. Epävarmuus, kyräily ja katkeruus vievät paljon energiaa työnteolta, nämä tunteet ovat kuitenkin helposti pinnalla irtisanomistilanteissa.


Potkuri-filosofiasta potkua elämään!

05.07.2017 | Carita Martas

Nelilapainen potkuri kuvastaa elämän neljää tärkeää osa-aluetta: terveyttä, perhettä, lähintä ystäväpiiriä ja verkostoja sekä työtä. Kaikkien osa-alueiden ollessa balanssissa, potkuri pyörii tasaisesti kuljettaen elämän venettä läpi tyynten ja tyrskyjen, tasaisesti ja varmasti.


Lomalla viimeinkin - mitä on hyvä lomailu?

03.07.2017 | Mari Jokiranta

Kesäkaudella on aika ladata akkuja ja palautua taakse jääneestä työrupeamasta. Mitä sitten on hyvä lomailu tai onnistunut palautuminen ja miten omaa hyvinvointia voi tukea lomailun avulla? Aiheesta tekee työpsykologista tutkimusta hollantilaistutkija Jessica de Bloom Tampereen yliopistossa.