MPS blogit ja uutiset

Mitä oikeasti tapahtuu työn tuunaamisen ja uravalmennusten jälkeen? - Kyselyjen tulokset

04.04.2018 | Päivi Montgomery

Olen aiemmissa blogisarjani osissa avannut lähtökohtia KONEen ja MPS:n yhteistyönä järjestämään MyCareer-valmennukseen ja kertonut tuloksia valmennukseen osallistujien haastatteluista. Tässä osassa kerron, millaisia tuloksia sain kyselystä.


Valmennukset tukena kehittymisen suunnitelmissa – haastattelujen tulokset

29.03.2018 | Päivi Montgomery

Jos olet seurannut blogi-sarjaani, tiedät jo hyvin taustat – tein lopputyöni työ- ja organisaatiopsykologian erikoistumiskoulutukseen valmennusohjelmasta, jonka KONE Oyj on tarjonnut työntekijöilleen. Tässä blogissa keskityn haastattelujen tuloksiin.


Dig deep - cultural strategy and mentoring

22.03.2018 | Catharina Kallio

The benefits of building a strong organizational culture, one that is firmly based upon the strategy of the company, can´t be argued. I think you all might have heard the phrase: “Organization culture eats strategy for breakfast, lunch and dinner…".


Oman kehityspolun suunnittelu organisaatiossa – miten se onnistuu?

21.03.2018 | Päivi Montgomery

Edellisessä blogissani kerroin hieman taustaa, miksi KONE Oyj lähti tarjoamaan ura-valmennuksia työntekijöille. Nyt kerron lisää käytännön toteutuksesta. Valmennuksia on nyt järjestetty useamman vuoden ajan ja osallistujia riittää aina.


Panostaja | MPS Cross Company -mentoroinnilla osaamisen jakamista yli yhtiörajojen

19.03.2018 |

Viime syksystä asti olemme kokeilleet ensimmäistä kertaa MPS Cross Company -mentorointia. Konsepti ei ole sinänsä uusi, mutta Panostajan kaltaiselle sijoitusyhtiölle tämä on uudenlainen aluevaltaus.


Työn tuunaaminen innostuksen lähteenä – case KONE Oyj

14.03.2018 | Päivi Montgomery

Mikä saa ihmiset organisaatiossa itse aktiivisesti tuunaamaan työtään ja etsimään mahdollisuuksia kehittää itseään? Miten leipääntymisen tai tylsistymisen voi muuttaa uudeksi innoksi ja energiaksi? Näitä kysymyksiä lähdin selvittämään lopputyössäni.