MPS blogit ja uutiset

MPS 360°-tutkimuksella ideoita johtamisen kehittämiseen, niin yksilö- kuin organisaatiotasolla

25.02.2020 |

Lähes sadan osallistujan 360°-tutkimus toteutettiin Finnfundin toimintaympäristöön ja kulttuuriin soveltuvalla, kokonaisvaltaisella 360°-tutkimuksella.


Henkilöstötutkimus: Autoverkkokauppa.fi

25.02.2020 |

MPS-Tutkimus tarttui haasteeseen, kun Autokauppa.fi halusi kuulla henkilöstönsä avoimet ja suorat mielipiteet työympäristöstä ja päästä siten kehittämään yritystä mielekkäämmäksi työpaikaksi ihmisilleen.


Are: Do you want to read Are's e-learning story?

24.02.2020 |

Are's HRD Manager Päivi Lyly tells how Are's e-learning story all began. Their wish was for employees to have more opportunities to learn in the flow of work. MPS Prewise was happy to be part of it.


Datalla johtaminen - eivätkö ihmiset olekaan vain numeroita?

13.02.2020 | Richard Nemlander

Talousjohtajan ymmärrys ihmisen työkäyttäytymisestä korostuu ja vuorovaikutuksen merkitys tulee olemaan kriittinen tekijä myös kannattavuudelle tulevaisuudessa. Tekoäly mahdollistaa, mutta ei tule ikinä korvaamaan ihmisiä.


Johtoryhmä vai ryhmä johtajia?

12.02.2020 | Elina Koskela

Aloitimme tänään MPS-konsernin johtoryhmätyöskentelyn uudessa kokoonpanossa. MPS kehittää vuosittain useiden johtoryhmien toimintaa - välillä on myös tärkeä pysähtyä sisäisen kehittämisen äärelle ja syödä omia lääkkeitä.


MPS-Yhtiöiden ammattilaisten työnhakututkimus: Organisaatiokulttuuri on ratkaiseva uuden työpaikan valinnassa

12.02.2020 | Jan Silvonen

MPS-Yhtiöt tutki joulukuussa 2019 suomalaisten työntekijöiden ja -hakijoiden odotuksia. Halu kehittää osaamista on yhä merkittävin syy työpaikan vaihtamiseen ja toiseksi merkittävin syy on halu edetä uralla.