MPS blogit ja uutiset

Sanna Kulmala on valittu johtamaan TYÖ2030-ohjelmaa

26.04.2021 | Sari Salojärvi

Ohjelma on osa nykyistä hallitusohjelmaa, ja sen on tarkoitus jatkua yli hallituskausien aiempien kansallisten työelämän kehittämisohjelmien tapaan. Ohjelman operatiivisesta toteutuksesta vastaa Työterveyslaitos ja se toteutetaan yhteistyössä sosiaali- ja terveysministeriön, työ- ja elinkeinoministeriön sekä työmarkkinajärjestöjen ja muiden työelämän toimijoiden kanssa.


Miksi johtaja kannattaa rekrytoida suorahaulla?

04.03.2021 |

Lähestulkoon täydellisiä – koska kukaan ei ole aivan täydellinen – johtajia ei kiiku joka oksalla. Heitä ei vain poimita koriin ohikulkumatkalla vaan heidät täytyy ensin löytää ja tunnistaa, sekä vielä sitouttaa. Tämä onnistuu varmimmin suorahaulla.


Arviointi henkilöstöjohtamisen välineenä

25.02.2021 |

Henkilöarvioinnit ovat jo valtavirtaa. Rekrytointipäätös on niin tärkeä, että ulkopuolisen avun käyttäminen maksaa itsensä takaisin monin kerroin, jos virherekrytointi voidaan sen ansiosta välttää. Mutta jos henkilöarviointi tehdään pelkästään rekrytoinnin tueksi, ei sen käyttö vastaa lähellekään sitä, mikä arvioinnin oikea anti voisi olla.


Vaikuttavaa digioppimista – viisi vinkkiä oppimiskokemuksen suunnitteluun

24.02.2021 | Anna Heiliö

Kun opetamme asiakkaitamme luomaan vaikuttavia digitaalisen oppimisen ratkaisuja ja muotoilemaan oppimiskokemuksia, lähdemme liikkeelle perusasioista. Lue vinkkimme, joilla päästä alkuun.


Riku Uljala on valittu Lippupisteen uudeksi CDO:ksi ja johtoryhmän jäseneksi

22.02.2021 | Jaana Jaatinen

Ari Palhamo, Lippupisteen CEO, oli hyvin tyytyväinen todetessaan CDO-tehtävän herättäneen laajalti kiinnostusta digitaalisten liiketoimintaratkaisujen ammattilaisten parissa. Vaikka tapahtuma-ala on tällä hetkellä hyvin poikkeuksellisessa ja myös raskaassa tilanteessa, on ala itsessään hyvin inspiroiva ja Lippupiste kykenee nykyisessä tilanteessa entisestään vahvistamaan omaa asemaansa.


Organisaation muutos vaikuttaa kaikkiin, mutta yksin sitä ei voi kontrolloida kukaan

17.02.2021 |

Aina ajankohtainen strateginen muutos - missä se oikeasti syntyy? Anna Heiliö ja Päivi Montgomery pohtivat yhteisessä blogissaan, miltä muutos tuntuu sekä miten sitä voidaan organisaatiossa käsitellä.


Edellinen 1 2 3 4 5 6 7 8 9 ... 29 Seuraava