MPS blogit ja uutiset

Katse omaan napaan - ammatillinen itsereflektio ja miksi siitä pitäisi kiinnostua

16.03.2017 |

Elämme kiihtyvien muutosten työelämässä, jossa joustava ja muutoksiin rakentavasti reagoiva toimintatapa johtaa todennäköisemmin menestykseen. Tämä vaatii meiltä oman työmme sekä muiden työskentelyn johtajina yhä enemmän itsetuntemusta.


Toimiiko organisaatio vai toimiiko johtaja?

24.02.2017 | Elina Koskela

Johtajuus on jotain todella kiehtovaa. Siitä lienee kohta kirjoitettu yhtä paljon kuin äitiydestä, rakkaudesta, voittamisesta tai jostain muusta tärkeästä, mutta sisällöltään moniulotteisesta. Katson ilmiöitä pakostakin taustani kautta ja sosiologi minussa on pohjattoman kiinnostunut ilmiöstä, jota kohtaan työssäni lähes päivittäin.


Kävikö kutsu työhaastatteluun? Näin valmistaudut!

06.02.2017 | Päivi Montgomery

Tiedän aika monen valmistautuvan haastatteluun asenteella: ”Menen vain sinne ja olen oma itseni”. Tällainen asenne ei kuitenkaan vie toivottuun lopputulokseen, jos ei kykene haastattelussa tuomaan esille, mitä hyötyä omasta osaamisesta ja ammattitaidosta olisi rekrytoivalle esimiehelle ja organisaatiolle.


Miten uudelleensijoittumispalvelu maksaa itsensä takaisin?

22.11.2016 | Päivi Montgomery

Suomen hallitus on päättänyt, että organisaatio on velvollinen tarjoamaan irtisanotuille työntekijöilleen uudelleensijoittumisvalmennusta. Laki on tullut voimaan 1.1.2017 ja toi tullessaan muutoksia yli 30 henkilöä työllistäviin yrityksiin. Mitä tämä tarkoittaa organisaatioille?


Paremman työhaastattelun puolesta, osa 1

14.11.2016 | Juha Vaara

Ole läsnä itsenäsi. Kun olet mukana haastattelussa ihmisenä, luot kuvan omasta työpaikastasi. Koska useimmat ihmiset, vaikkakaan eivät kaikki, haluavat työskennellä ihmisten kanssa, niin kannattaa panostaa siihen, että haastattelussa annat jotain myös itsestäsi. Kerrot omat roolistasi, mistä nautit työssäsi tai mikä ikinä tuntuukaan luontevalta.


Paremman työhaastattelun puolesta, osa 2

14.11.2016 | Juha Vaara

Tämä on toinen osa ajatusmatkallani kohti parempaa työhaastattelua. Hyppää matkaan ja kommentoi, varsinkin jos olet jostain eri mieltä. Ensimmäisessä osassa työhaastattelua käsiteltiin hieman abstraktimmalla tasolla, tässä mennään syvemmälle käytännön asioihin.