MPS blogit ja uutiset

Toimiiko organisaatio vai toimiiko johtaja?

24.02.2017 | Elina Koskela

Johtajuus on jotain todella kiehtovaa. Siitä lienee kohta kirjoitettu yhtä paljon kuin äitiydestä, rakkaudesta, voittamisesta tai jostain muusta tärkeästä, mutta sisällöltään moniulotteisesta. Katson ilmiöitä pakostakin taustani kautta ja sosiologi minussa on pohjattoman kiinnostunut ilmiöstä, jota kohtaan työssäni lähes päivittäin.


Kävikö kutsu työhaastatteluun? Näin valmistaudut!

06.02.2017 | Päivi Montgomery

Tiedän aika monen valmistautuvan haastatteluun asenteella: ”Menen vain sinne ja olen oma itseni”. Tällainen asenne ei kuitenkaan vie toivottuun lopputulokseen, jos ei kykene haastattelussa tuomaan esille, mitä hyötyä omasta osaamisesta ja ammattitaidosta olisi rekrytoivalle esimiehelle ja organisaatiolle.


Miten uudelleensijoittumispalvelu maksaa itsensä takaisin?

22.11.2016 | Päivi Montgomery

Suomen hallitus on päättänyt, että organisaatio on velvollinen tarjoamaan irtisanotuille työntekijöilleen uudelleensijoittumisvalmennusta. Laki on tullut voimaan 1.1.2017 ja toi tullessaan muutoksia yli 30 henkilöä työllistäviin yrityksiin. Mitä tämä tarkoittaa organisaatioille?


Paremman työhaastattelun puolesta, osa 1

14.11.2016 |

Ole läsnä itsenäsi. Kun olet mukana haastattelussa ihmisenä, luot kuvan omasta työpaikastasi. Koska useimmat ihmiset, vaikkakaan eivät kaikki, haluavat työskennellä ihmisten kanssa, niin kannattaa panostaa siihen, että haastattelussa annat jotain myös itsestäsi. Kerrot omat roolistasi, mistä nautit työssäsi tai mikä ikinä tuntuukaan luontevalta.


Paremman työhaastattelun puolesta, osa 2

14.11.2016 |

Tämä on toinen osa ajatusmatkallani kohti parempaa työhaastattelua. Hyppää matkaan ja kommentoi, varsinkin jos olet jostain eri mieltä. Ensimmäisessä osassa työhaastattelua käsiteltiin hieman abstraktimmalla tasolla, tässä mennään syvemmälle käytännön asioihin.


Vaikea rekrytointi – rekrytoinnin vai johtamisen ongelma?

24.10.2016 |

Aina toisinaan hr:lle tai rekrytointikonsultille tulee eteen vaikea rekrytointi. Syinä voi olla, että sopivia henkilöitä on ylipäänsä vähän, heitä on mutta he eivät hae tehtävään tai heitä on vaikea houkutella työpaikkaan. Välillä vaikean rekrytoinnin huomaa vasta siinä vaiheessa, kun katsotaan hakemuksia ja todetaan, ettei näistä taida löytyä tarvittavaa osaamista.


Edellinen 1 ... 23 24 25 26 27 28 29 30 31