Johtoryhmä vai ryhmä johtajia?

12.02.2020

Aloitimme tänään MPS konsernin johtoryhmätyöskentelyn uudessa kokoonpanossa, kun pitkäaikainen kokoustemme vetäjä Marcus Herold on siirtynyt toimitusjohtajan tehtävästä hallituksen puheenjohtajan saappaisiin. Ryhmän dynamiikkaa ajatellen muutos on arvatenkin SUURI! Otamme muuttuvan tilanteen mahdollisuutena uudistua ja oppia yhdessä.

MPS kehittää vuosittain useiden johtoryhmien toimintaa - välillä on myös tärkeä pysähtyä sisäisen kehittämisen äärelle ja syödä omia lääkkeitä.

Meidän ensimmäisen yhteisen kokoontumisen agendalla oli mm. näitä teemoja:

  • LUOTTAMUS. Halusimme vahvistaa keskinäistä luottamusta toistemme entistä syvemmän tuntemisen kautta. Kerroimme tarinamme, miksi olemme sellaisia kuin olemme. Tämän johdosta näemme toisemme hieman uusin silmin. Meillä on mahdollisuus ymmärtää toisiamme syvemmin. Suosittelen lämpimästi kokeilemaan henkilökohtaisen tarinan jakamista tiimien keskuudessa. Vaati rohkeutta, mutta on todella antoisaa!

  • FOKUS. Teimme päätöksiä asioista, joihin meidän tulee keskittyä tuottaaksemme parasta lisäarvoa yhtiölle. Suunnittelimme, miten konkretisoimme tämän tekemiseksi, yhteiseksi tavoitteeksi, käytännöiksi ja mm. agendaamme.

  • PELISÄÄNNÖT. Meidän johtoryhmämme arvoissa korostuu auttamis- ja aikaansaamisen halu. Sovimme kantavaksi periaatteeksi, että vaikeissakin keskusteluissa luotamme kollegan auttamishaluun ja positiiviseen intentioon toisiamme kohtaan. Kohtaamme sekä business-tilanteet että toistemme tunteet arvostavasti ja rakentavasti. Päätimme myös kollektiivisesta vastuusta puuttua heikkoon valmistautumiseen tai sovittujen asioiden seurantaan.

Suosittelen lämpimästi jokaista johtoryhmää ottamaan aika ajoin yhteistä aikaa ja pohtimaan yllä olevia teemoja!

Because companies are made up of People


Kirjoittaja Elina Koskela on MPS-Yhtiöiden uusi toimitusjohtaja. Hänen bloginsa on julkaistu aiemmin hänen postauksena LinkedInissä 11.2.2020.

Kirjoittaja: Elina Koskela  Elina Koskela