Johtamisen maailma -blogi

Etsitkö kumppania tositarkoituksella?

12.05.2017 | Johanna Leskinen

Niin kuin kumppanin valinta, on myös rekrytointi aina kahden kauppa. Pelkät kriteerit ilmoituksessa eivät hurmaa vastapuolta, vaan on myös aidosti kerrottava arvoistaan, yrityskulttuurista sekä työn merkityksellisyydestä.


Onko työnhakuvalmennuksista mitään hyötyä?

08.05.2017 | Päivi Montgomery

Paljastan saman tien jännittävän lopputuleman ja vastaan otsikon kysymykseen, että on. Asia on tärkeä tiedostaa, sillä mediassa välillä kirjoitetaan työttömiä turhauttavista, leikki-laulu-origamintaittelu-valmennuksista.


Motivaatiota arkeen - tee edes tämä

16.03.2017 | Päivi Montgomery

Ruoho on vihreämpää aidan tuolla puolen ja kun oma työ leipiinnyttää, on kiusaus katsella muita organisaatioita ja työpaikkoja. Olisiko sittenkin viereisessä toimistorakennuksessa parempi lounaskanttiini ja haastavammat tehtävät?


Katse omaan napaan - ammatillinen itsereflektio ja miksi siitä pitäisi kiinnostua

16.03.2017 | Mari Jokiranta

Elämme kiihtyvien muutosten työelämässä, jossa joustava ja muutoksiin rakentavasti reagoiva toimintatapa johtaa todennäköisemmin menestykseen. Tämä vaatii meiltä oman työmme sekä muiden työskentelyn johtajina yhä enemmän itsetuntemusta.


Toimiiko organisaatio vai toimiiko johtaja?

24.02.2017 | Elina Koskela

Johtajuus on jotain todella kiehtovaa. Siitä lienee kohta kirjoitettu yhtä paljon kuin äitiydestä, rakkaudesta, voittamisesta tai jostain muusta tärkeästä, mutta sisällöltään moniulotteisesta. Katson ilmiöitä pakostakin taustani kautta ja sosiologi minussa on pohjattoman kiinnostunut ilmiöstä, jota kohtaan työssäni lähes päivittäin.


Kävikö kutsu työhaastatteluun? Näin valmistaudut!

06.02.2017 | Päivi Montgomery

Tiedän aika monen valmistautuvan haastatteluun asenteella: ”Menen vain sinne ja olen oma itseni”. Tällainen asenne ei kuitenkaan vie toivottuun lopputulokseen, jos ei kykene haastattelussa tuomaan esille, mitä hyötyä omasta osaamisesta ja ammattitaidosta olisi rekrytoivalle esimiehelle ja organisaatiolle.