Uratarina: Jan Silvonen

Nuoret kesätyöntekijämme haastattelivat kuutta MPS:n työntekijää osana heidän ensimmäistä työharjoitteluaan. Lue Janin uratarina alla!

Asiakkuusjohtajana MPS:n tutkimusyksikössä

Jan Silvonen syö ja lukee Hesaria aamuisin herättyään. Talvisin hän tykkää käydä hiihtämässä ennen töihin lähtöä. Jan toimii MPS:llä asiakkuusjohtajana. Hänen työkuvaansa kuuluu tutkimuspalveluiden tekeminen. Hän suunnittelee, kehittää, toteuttaa, myy ja esittää tuloksia. Työ on hänen mielestään mielenkiintoista ja vaihtelevaa.

Jan tuo maailman parhaaseen seuraan maailman parhaat läpät, hyvän työkaverin ja innostusta kehittää kattavasti palveluita asiakkaille. Jan ottaa myös muut huomioon.

Elämä ennen MPS:ää

MPS:llä Jan on työskennellyt pian kaksi vuotta. Ennen MPS:lle tuloa Jan on työskennellyt muun muassa kaupungin puutarhurina, pakkaajana pankissa, golf-kentällä, pizzeriassa sekä yrittäjänä 17 vuoden ajan. Erityisesti yrittäjyys on ollut hänelle hyvin opettavainen ammatti, joka on lisännyt vastuunottamista sekä ymmärrystä muita yrityksiä ja yrittäjiä kohtaan.

Janin haaveammatteja lapsena olivat lentokapteeni sekä poliisi. Jan on pitänyt opiskelua tärkeänä, eikä tätä kautta kokenut paineita uransa ja ammattinsa löytämiseen. Hänen mukaansa töitä ehtii tehdä läpi koko elämän. Hänen ensimmäinen työnsä oli kesätyö hotellin kerrossiivoojana, siellä hän työnteli lakanarullakoita ja tyhjenteli tuhkakuppeja.

Jan on opiskellut lukiossa sekä valmistunut Helsingin yliopiston valtiotieteellisestä. Hakeutuessaan koulutuksiin ei ollut nykyinen työ mielessä. Hän lähti opiskelemaan, kun sai kaveriltansa ilmaiset kirjat. Jan teki gradun toimivasta tiimityöskentelystä, jonka kautta hän sai konsulttifirmalta kutsun työhaastatteluun. Siellä hän aloitti tutkimustyöt. Jonkin ajan päästä firma meni kuitenkin konkurssiin, ja Jan sai kaverinsa kanssa idean perustaa oman yrityksen. Ajan kuluessa Jan kuitenkin huomasi, että ei halua toimia yrittäjänä lopun ikäänsä. Jan kuuli MPS:n tutkimusyksiköstä kaverinsa kautta ja kiinnostui paikasta ja pääsi töihin.

Tärkeää uralla

Uraltaan Jan hakee onnistumisia sekä sosiaalista kanssakäymistä. Jan mainitsee, että vaikka hänellä olisi tarpeeksi rahaa lopettaakseen työt kokonaan, ei hän sitä tekisi. Suurin saavutus hänen urallaan on ollut kollegansa kanssa onnistuneesti kehitetty vaiheistettu pulssimittaus. Jan tavoittelee tulevaisuudeltaan keksiä lisää palveluita ja saada pulssipalveluun lisää asiakkuuksia. Jan ei tavoittele valtaa tai kunniaa urallaan, työ ei ole koko elämän tarkoitus.

Vapaa-ajalla Jan nollaa päänsä työasioista urheilemalla ja viettämällä aikaa perheensä ja kavereidensa kanssa. Talvisin Jan hiihtää ja laskettelee, kesäisin muun muassa surffaa, purjelautailee ja pyöräilee.

Jan antaa kaikille vinkin, että ei kannata ottaa turhia paineita uran ja ammatin löytämisestä. Jos tekee paineen alla paniikkiratkaisuja, tekee huonoja päätöksiä. Vastoinkäymisistä ei pidä lannistua ja panikoida, vaan jatkaa yrittämistä. Aina olisi hyvä olla vain oma itsensä eikä itseä pidä vertailla muihin.

uratarina-jan-silvonen

Muut aiheeseen liittyvät blogit

Stay tuned!