Johdatko omaa uraasi?

Johdatko omaa uraasi? 

 

Milloin olet viimeksi pysähtynyt pohtimaan, missä menet urallasi? Joskus löydämme itsemme tilanteesta, jossa nykyinen työ ei enää tunnukaan innostavalta tai suunta eteenpäin tuntuu olevan hukassa. Näiden vinkkien avulla pääset oman urasi johtajaksi ja luotsaat itseäsi ja hyvinvointiasi eteenpäin.

Johda itseäsi, johda uraasi

Urajohtaminen vaatii käytännössä vahvaa itsetuntemusta, kykyä itsensä johtamiseen ja osaamisen markkinointia. Tee muutaman vuoden välein tilannekatsaus ja laadi suunnitelma niiden asioiden muuttamiseksi, joihin et ole tyytyväinen.

Vahva itsetuntemus. On olennaista, että tunnistat omat vahvuutesi. Pohdi, missä olet hyvä ja pääsetkö jo käyttämään vahvuuksiasi. Tutki, mikä sinua motivoi ja mitkä ovat arvosi. Vastaako työsi arvojasi ja pääsetkö toimimaan sinua motivoivien asioiden parissa? Entä mitä toivot työltäsi suhteessa elämäntilanteeseesi?

Annamme avuksesi kolme kysymystä, joiden avulla pääset ajatuksissasi alkuun.

  1. Millaisessa työssä voisit kokea merkityksellisyyttä ja työn imua?
  2. Millaisia vahvuuksia haluaisit päästä toteuttamaan työssäsi?
  3. Millainen työnteon malli olisi sinulle sopivin ja tukisi muuta elämäntilannettasi - kaipaatko palkkatyön tuomaa ennakoitavuutta vai sopisiko esimerkiksi yrittäjyys sinulle sittenkin paremmin?

Itsensä johtaminen ja kehittäminen. Urataitojen perusaakkosiin kuuluu kyky viedä haluamasi asiat käytäntöön ja suunnata kohti asettamiasi tavoitteita. Se, että osaat suunnitella ajankäyttöäsi ja löydät balanssin oman ja työelämän välille. Myös omien taitojen ja osaamisen kehittämisestä kannattaa pitää huolta. Onko osaamisesi ajan tasalla? Entä millainen tiimipelaaja olet työyhteisössä ja voisitko kehittää esimerkiksi vuorovaikutus- ja viestintävalmiuksiasi?

Osaamisen brändäys ja markkinointi. Mieti, miten voisit sanoittaa ja markkinoida osaamistasi ja vahvuuksiasi kiinnostavalla tavalla. Mitä sellaisia osaamisia ja taitoja sinulla on, joista työnantajat tai potentiaaliset asiakkaat voisivat kiinnostua? Miten voisit tehdä tämän osaamisen näkyväksi ja erottautua eduksesi työmarkkinoilla?

Mitä työntekijät toivovat työnantajilta?

MPS Tampereen toimistomme asiantuntijat tapasivat Pirkanmaan Ekonomit ry:n jäseniä lokakuussa 2022. Tapaamisessa kysyimme yleisöltä kysymyksen ”Mitä toivot työnantajilta?” 

MPS - Mitä toivot työnantajilta?

Vastauksissa nousivat esiin kehitysmahdollisuudet, joustavuus niin työajoissa kuin etätyön tekemisessä, vastuullisuus, hyvä perehdyttäminen, vakaus, tavoitteiden kirkkaus ja hyvä työympäristö. Toivottiin myös avointa keskustelua ja huumoria. Relevantteja toiveita hyvään työelämään, eikö vain?

Entä mitä työnantajat toivovat työntekijöiltä?

Olemme huomanneet, että työnantajat hakevat rekrytoinneissa toisaalta syvempää osaamista, toisaalta moniosaajia. Osaamisen rinnalle ovat nousseet uudet odotukset ja työelämätaidot. Haetaan ihmisiä, jotka ovat innoissaan työstään ja haluavat kehittyä ja kehittää työskentelyään. Työelämätaidoiksi ovat nousseet oman toiminnan johtamistaidot, sosiaaliset taidot, analyyttinen ajattelutaito ja taito kohdata ja ymmärtää muutoksia.

Näitä taitoja voit kartuttaa paitsi työelämässä, myös vapaa-ajallasi perheen, ystävien ja harrastusten parissa. 


Tarjoamme apua potentiaalisi löytämiseen

Palvelumme yrityksille: MPS mentorointi ja coaching

Palvelumme yksilöille: MPS Lifeworks – Onnistujan urapalvelu

Uranvaihdos mielessä? Liity osaajayhteisöömme

Tule mukaan osaajayhteisöömme MPS Talent Communityyn. Liittymällä Talent Communityymme tulet huomioiduksi osaamisesi kannalta kiinnostavien työtehtävien osalta MPS:n asiakasorganisaatioiden rekrytoinneissa.

Stay tuned!