Uratarina: Anna Heiliö

Nuoret kesätyöntekijämme haastattelivat kuutta MPS:n työntekijää osana heidän ensimmäistä työharjoitteluaan. Lue Annan uratarina alla!

Toimitusjohtajana MPS Prewisellä

On hyvä aloittaa työpäivä hyvällä energialla. Anna on aamuliikkuja, ja liikunta auttaa häntä saamaan energiaa työpäiviä varten. Hän tykkää liikkua eri tavoin kuten lenkkeilemällä, uimalla tai käymällä yhteistreeneissä. Aktiiviset aamut varmistavat Annalle hyvän vireyden jo työpäivän vasta alkaessa.

Anna Heiliö on toiminut MPS Prewisen toimitusjohtajana jo kaksi vuotta, ja ennen sitä myös työskennellyt Prewisellä noin kaksi vuotta. Hän kuvaa työtään monipuoliseksi sekä vaihtelevaksi. Työtehtävät ovat mielenkiintoisia sekä eritasoisia, ja hän pääsee tekemään monenlaisia tehtäviä esimerkiksi talouden ja tuotekehittelyn parissa.

Toimitusjohtajan virka ei ole ollut hänen tavoitteenaan, mutta ahkera työskentely ja innostus alalla ovat hänet siihen saattaneet. MPS:n tarjoamat mahdollisuudet ovat jo ennen toimitusjohtajan virkaa tarjonneet hänelle erilaisia työtehtäviä, ja niihin tarttumalla Anna on toimitusjohtajaksi päätynyt.

Maailman Parhaaseen Seuraan Anna tuo innostusta yhteisiin asioihin, aikaansaavuutta, vastuunkantoa sekä halua ja kykyä auttaa muita.

Mielenkiinnonkohteet näkyvät työvalinnoissa

Annalla ei oikein koskaan ole ollut haaveammattia, vaan enemmänkin vaihtelevia ajatuksia mahdollisesta urasta. Hän ei ole kummemmin suunnitellut uraansa, vaan on mennyt sen hetkisten tuntemuksien ja mielenkiinnon kohteiden mukana. Vaikka tiukkoja suunnitelmia Annalla ei ollutkaan, mielekkään työn löytäminen on kyllä häntä mietityttänyt matkan varrella. Hän on halunnut löytää työn, missä voi kokea merkityksellisyyttä, käyttää omia vahvuuksia kiinnostavilla tavoilla ja kehittyä jatkuvasti.

Koulutukseen hakiessa kiinnostus johti Annan suorittamaan Humanistin tutkinnon ja opiskelemaan kieliä. Hänen pääaineenaan oli englantilainen filologia ja sivuaineina sosiaalipsykologia sekä kulttuuriantropologia ja Pohjois-Amerikan tutkimus. Hän ei saanut siitä suoraa ammattitehtävää, mutta se on opettanut häntä viestintätaidoissa sekä asioista selvää ottamisessa.

Annan mielenkiinnonkohteet näkyvät selvästi myös hänen työvalinnoissaan. Hän on toiminut esimerkiksi opettajan sijaisena, kääntäjänä, vapaaehtoistyöntekijänä sekä suomen kielen opettajana maahanmuuttajanaisille.

Mielenkiintoista Annan uralla on ollut vapaaehtoistyö Amerikassa. Hän toimi opettajana lukutaidottomille kansalaisille, joista osa olivat ehdonalaisia tai rikollistaustaisia henkilöitä. Tietynlainen kulttuurishokki esimerkiksi aseisiin liittyen on jäänyt hänelle mieleen.

Työ ja vapaa-aika

Työtä ja vapaa aikaa Anna tasapainottaa perheen ja ystävien kanssa tekemisellä sekä harrastuksillaan. Hän pitää harrastuksista, joihin on helppo siirtyä, kuten liikunnasta ja kirjojen lukemisesta. Vapaa-aikaan pitää kiinnittää huomiota, jotta sitä tulee tarpeeksi, Anna kertoo. Mielekkään työn pariin on helppoa jäädä, vaikka koko päiväksi, mutta sen ohella rentoutuminen on oleellista jo pelkästään työn laadun kannalta. “Ei työ parane sillä, että sitä tehdään koko ajan”.

Anna ei koe olevansa maailman paras urasuunnittelija, mutta tarttuu aina uusiin mahdollisuuksiin ja uskoo siihen, kun tekee parhaansa niin mahdollisuuksia tulee. Anna haluaa työnsä olevan merkityksellistä. On tärkeää, että se voi auttaa muita ihmisiä ja että hän on mukana rakentamassa parempaa tulevaisuutta. Työelämä on Annalle mielenkiintoista ja hän on iloinen saadakseen olla mukana kehittämässä sitä.

uratarina-anna-heilio

Muut aiheeseen liittyvät blogit

Stay tuned!