Ryminällä hiljaiseen työnhakuun

Kun on aika etsiä uutta

Monessa organisaatiossa työntekijällä on mahdollisuuksia tuunata omaa työtään kiinnostuksen kohteiden ja elämäntilanteen mukaan ja oppia uutta esimerkiksi tehtäväkierron avulla. Mutta joskus työn ja muun elämän tasapaino tai mielenkiintoinen uusi tehtävä löytyvät vain työpaikkaa vaihtamalla.

Kun on aika etsiä uutta, on verkot laitettava vesille. Omien verkostojen hyödyntäminen vauhdittaa työnhakua, mutta kuinka toimia, kun vanha työ vielä jatkuu?

Jos et voi avoimesti kertoa olevasi liikkeellä, ota haltuun hiljaisen työnhaun parhaat keinot:

1. Hiljaisen työnhakijan paras apuri on LinkedIn

Se tarjoaa paljon muutakin kuin yhden paikan lisää, josta etsiä avoimia työpaikkoja. Siellä voit seurata kiinnostavia yrityksiä sekä laajentaa kontaktiverkostoasi mahdollisten tulevien työnantajien suuntaan. Lisäksi LinkedInissä etsitään aktiivisesti osaajia tehtäviin, joista ei julkista ilmoitusta olekaan. Kaiken A ja O on hioa oma profiili kuntoon, jotta löydyt ja näyt. Katso neuvot profiilin optimointiin täältä.

2. LinkedInissä voit vinkata rekrytoijille etsiväsi uutta ura-askelta

Samalla voit avata, millaista roolia haet (oman profiilin yläpalkista Add Profile Section > Intro > Looking for Job Opportunities). Antamasi tiedot näkyvät profiilisivullasi halutessasi vain LinkedIn-rekrytoijaprofiilin haltijoille. Yksityisyysasetuksista kannattaa myös aktivoida ”Open to new opportunities”. Se näkyy rekrytoijille heti hakutuloslistalla, johon nouset, kun haku osuu profiilisi sisältöön. LinkedIn pyrkii rajaamaan näkymän ulkopuolelle ne rekrytoijatilit, jotka mahdollisesti ovat nykyisillä kollegoillasi.

3. Rekrytointiyrityksiin voit olla yhteydessä luottamuksellisesti (ks. esimerkiksi Duunitorin listaus suorahakuyrityksistä)

Kerro mihin tähtäät ja millä taustalla, se saattaa hyvinkin poikia toivotunlaisen yhteydenoton. Eritoten jos on jokin alasi tai osaamisalueesi työtehtäviin erikoistunut rekrytoija, esittäytyminen voi hyvinkin olla vaivan väärti. Jos haluat vaihtaa urasi suuntaa, mieti ja sanoita se osaaminen ja kokemus, joka kantaa sekä kiinnostaa työnantajaa uudenlaisissakin tehtävissä.
Lopuksi: Työnhaku käy työstä! Kun harjoitat sitä työn ohessa, panosta fiksuun aikataulutukseen. Voit lukea siitä lisää Lifeworksin blogista.

Muut aiheeseen liittyvät blogit

Stay tuned!