Onko sinun organisaatiosi lampunkantaja pimeässä?

Erilaisia pahuuden ilmentymiä vastaan on noustu yhteiskunnassa läpi aikakausien. Kirjallisuudessa on pohdiskeltu ihmisiä voiton välikappaleina ja äitejä itkemässä rajojen molemmin puolin. Polveilevien kertomusten opetuksia voi tulkita rivien välistä. Eräs tarina lampunkantajasta osoittaa, kuinka pimeyden voi voittaa vain saamalla riittävän monta kantajaa sytytetyille lampuille. Kaikki lamput eivät kuitenkaan pala ikuisesti ja taas pimeys tulee meitä kohti, kunnes uudet lamput syttyvät.

Monet suomalaiset organisaatiot ovat kantaneet lamppunsa osoittaen vastuullisuuttaan vetämällä toimintaansa Venäjältä omista tappioistaan huolimatta. Lamppua voi kantaa myös tuomalla organisaation osaamista tilanteen tueksi tai auttamalla muilla keinoin. 

 

Inhimillisyys ja vastuullisuus nousevat arvoina, joiden merkitys on saanut uudet mittasuhteet viime viikkoina. Turvallisuus on ihmisen perustarve, jonka vuoksi sen räikeä rikkominen nostaa tunteet pintaan ja saa ihmiset toimimaan.

 

Osalle suomalaisista organisaatioista seuraa väistämättä taloudellisia haasteita, jotka ajavat vaikeisiin tilanteisiin. Tällöin toiminnan jatkuvuutta on haettava yt-neuvottelujen kautta. Pelon ilmapiiri ja turvattomuuden tunne siirtyy hyvin lähelle, kun oma työ ja toimeentulo ovat uhattuna. Lamppua kantava organisaatio voi hälventää omiensa pelkoa ja lisätä turvaa lähellä valitsemalla kumppaninsa huolella yt-prosessien läpiviennissä, irtisanottavien tukemisessa uuteen alkuun ja jatkavan henkilöstön huolista välittäen.

Valaisemme Ukrainaa humanitäärisellä avulla lahjoittamalla Suomen Punaiselle Ristille ja Unicefille. Osa summasta oli alun perin varattu MPS:n yli 45-vuotisen taipaleen juhlimiseen, mutta henkilöstön yhteisestä toiveesta rahojen tuleva paikka tuntuu oikeammalta. Henkilöstöstä nousi myös halu auttaa konkreettisesti Suomeen tulevia Ukrainan pakolaisia. Laitamme likoon parhaan osaamisemme ja autamme heitä työnhaussa.

MPS on pioneeri muutoksen hallinnan ja uudelleensijoittumispalveluiden tuomisessa Suomeen tänä vuonna 35 vuoden takaa. Jatkamme lukuisten suomalaisten organisaatioiden tukemista vastuullisuuden lupauksen toteuttamisessa muutospalveluidemme kautta tänäkin vuonna. Tarvittaessa olemme täällä myös sinun organisaatiotasi ja henkilöstöäsi varten. Palvelumme henkilöstön muutostilanteisiin.

Muut aiheeseen liittyvät blogit

Stay tuned!