Soveltuvuusarviointiin tulossa?

Olet saanut kutsun arviointipäivään. Onnittelut: olet todennäköisesti läpäissyt tiukan seulan ja valikoitunut vahvaksi hakijaksi haluamaasi tehtävään. Arvioinnin tarkoituksena on antaa sinulle tilaisuus osoittaa valmiuksiasi menestyä hakemassasi tehtävässä ja keskustella konsultin kanssa tavoitteistasi ja tyypillisestä toiminnastasi.

Ennen sähköpostiin saapunutta kutsua olet jo keskustellut arviointipäivän kulusta haastattelevan konsultin tai järjestelyistä vastaavan assistentin kanssa ja sopinut sopivan ajankohdan ja keskustellut arviointipäivän sisällöstä. Samalla toivottavasti kysyit sinua askarruttavat kysymykset arvioinnista. Jos sinulla on liikkumiseen, kirjoittamiseen, lukemiseen tai muuhun liittyviä erityistarpeita, kerro ne jo tässä vaiheessa. Näin voimme ottaa ne huomioon päivän järjestelyissä ja tarjota sinulle tasapuolisen ja miellyttävän kokemuksen.

Miten valmistaudun?

Valmistautumisessa arkiset pikkuasiat ovat tärkeitä. Tarkista osoite ja varmista, miten parhaiten pääset perille ajoissa. Kutsussa saat tietoa paikallisista pysäköintimahdollisuuksista. Varmista myös, että asiat töissä ja kotona ovat kunnossa, jotta voit keskittyä täysillä arviointipäivän tehtäviin. Jos arviointikokonaisuutesi kestää yli lounasajan, toimipisteidemme lähellä on runsaasti lounasravintoloita, joissa voit aterioida. Joskus on kysytty pukeutumisohjettakin ja vastauksemme on ollut: niin kuin siisteihin sisätöihin olet tavallisestikin pukeutunut.

Tavallisesti tutkinto- ja työtodistusten tarkistaminen ei kuulu arviointipäivään: jos todistukset pitää ottaa mukaan, siitä kerrotaan kutsussa erikseen. Täytät kyselyitä jo ennen arviointipäivää. Tämä tuo joustavuutta aikataulujärjestelyihisi. Tee ennakkotehtävät ajoissa ennen määräaikaa, viime tipan kiire on harvoin mukavaa. Teet joitain testejä myös päivän aikana. Kaikissa testeissä sinun on mahdollista tehdä esimerkkitehtäviä: tarkoitus ei ole arvioida testitottumustasi, joten esimerkkitehtävät auttavat hakijat tässä suhteessa samalle viivalle.

Monesti arviointipäivään kuuluu myös simulaatiotehtäviä, joissa ratkot erilaisia ongelmia yksin tai ryhmässä. Tehtävien tarkoitus on luoda hyvä ympäristö, jossa saat näyttää parasta osaamistasi omana itsenäsi.

Haastattelu

Haastatteluunkin voi valmistautua miettimällä vielä kerran, mitä odottaa uudelta tehtävältä ja miten omat valmiudet vastaavat näitä odotuksia. Haastatteleva konsultti on perehtynyt haettavan tehtävän vaatimuksiin: sinusta hän ei vielä tiedä ennakkotehtäviesi kertomaa enempää. Haastattelu on tärkeä osa arviointia: siinä kaikki muut tulokset saavat merkityksensä sinun kertomanasi. Siksi konsultti pyrkii kysymyksillään auttamaan sinua kertomaan mahdollisimman hyvin, tarkasti ja hyödyllisesti omista valmiuksistasi ja kehittymismahdollisuuksistasi. Tässä käytte läpi sekä konkreettisia tapahtumia urasi varrelta että tulevia suunnitelmiasi. Hän luottaa sinuun oman elämäsi asiantuntijana ja toivoo sinun luottavan häneen arvioinnin ammattilaisena. Siinä roolissa hän vertaa valmiuksiasi tehtävässä menestymisen kriteereihin, niihin samoihin, joihin sinäkin tutustuit päättäessäsi hakea tehtävää. Sitä samaahan sinäkin olet hakuprosessissa selvittämässä.

Arviointipäivän jälkeen

Arviointipäivän tuloksena syntyy arvio siitä, miten todennäköisesti menestyt hakemassasi tehtävässä. Tämä arvio raportoidaan rekrytoivalle esimiehelle. Sinulla on aina mahdollisuus saada palautetta arvioinnistasi. Tulokset raportoidaan sinulle samassa muodossa kuin arvioinnin tilanneelle toimeksiantajallemme. Raportointiin sisältyy yleensä ainakin suullinen ja graafinen yhteenveto tuloksista. Usein toimeksiantajamme tilaa meiltä kirjallisen raportin ja tällöin luonnollisesti saat myös sen itsellesi.

Lue lisää Kävitkö arvioinnissa?.

Voit olla meihin yhteydessä soittamalla numeroon +358 (0)40 092 7635 tai sähköpostitse osoitteeseen psykologiassistentit@mps.fi.

Tervetuloa!

Tekninen tuki

   Työhakemuksia ja henkilöarviointia koskevissa teknisissä ongelmissa ota yhteyttä tukeen support@mps.fi.  


  

   

   Executives can access career resources at BlueSteps.

BlueSteps, the confidential career management service of the Association of Executive Search and Leadership Consultants (AESC), provides executives with best-in-class career management solutions to assist them in planning their career, tracking their goals, and increasing their visibility to AESC member executive search firms in 70+ countries.

Get started at BlueSteps.