Uravalmennettavamme Satu Vainio: Luovuus tuli elämään yllättävällä tavalla

Luovuus tuli elämään yllättävällä tavalla

 

Uravalmennukseemme osallistunut Satu Vainio aloitti uuden vaiheen elämässään vuonna 2017, kun sai ensimmäisen lapsensa. Hän oli johtanut ja kehittänyt hoivakoteja sosiaali- ja terveysalalla jo vuosia ja edennyt kehitysjohtajaksi. Lapsen, ja pian toisenkin, kautta elämä muuttui ja antoi tilaa uusien taitojen ja luovuuden löytämiselle. ”Maalaaminen alkoi, kun pandemia iski ja purin tuntemuksiani paperille. Huomasin, että maalauksistahan tuleekin ihan kivoja ja siitä se sitten lähti.” 

Maalaaminen oli Sadulle täysin uutta ja hän yllättyi löytäessään uuden kyvyn: itsensä ilmaisun maalaamalla. Hän nautti siitä, miten luova harrastus on säännöistä vapaata tekemistä toisin kuin työelämä, jossa täytyy ottaa monia reunaehtoja huomioon. Satu näkee kehittämistehtävät myös luovana työnä, mutta maalatessa työn lopputulos tulee konkreettisesti näkyviin ihan eri tavalla kuin pitkäjänteinen kehitystyö hoiva-alalla. 

Satu maalaa lähinnä omaksi ilokseen, mutta tekee maalauksia tilauksestakin. Aiempi hevosharrastus näkyy myös maalauksessa, sillä hän maalaa esimerkiksi asiakkaiden hevosia ja muita lemmikkejä. Hänestä on koskettavaa nähdä ihmisten reaktio, kun he saavat juuri sellaisen muotokuvan kuin ovat halunneet rakkaasta lemmikistään.  

Uravalmennus kiillotti tulevaisuuden suunnitelmia 

SatuPaluu töihin koitti Sadulla vanhempainvapaan jälkeen, mutta hän hakeutui pian uravalmennukseen. Hän oli nähnyt muutaman vuoden sisällä monta erilaista hoiva-alaan liittyvää kriisiä ja niiden ristipaineissa mahdollisuus sparrata omia ajatuksiaan valmentajan kanssa näyttäytyi helpottavana.  

Satu sai valmennuksesta konkreettisia työvälineitä. Hänellä oli toive, että oma ammatillinen suunta kristallisoituisi valmennuksen aikana, mutta ihan näin ei kuitenkaan käynyt. Oma suunta kuitenkin kiillottui tärkeissä sparrauskeskusteluissa valmentajan kanssa ja nyt hän on valmis katselemaan urallaan myös uudenlaisia haasteita. Valmennuksen avulla hän näkee itsensä työntekijänä uudesta kulmasta. Hän kiittelee lisäksi ohjausta LinkedInin käyttöön, sillä se on hyödyllinen hyvinkin monenlaisissa uratilanteissa. 

Uravalmennus on antoisaa, vaikka ei haluaisi vaihtaa työtehtävää 

Uravalmennus sopii Sadun mukaan kaikille, vaikka ei olisi edes vaihtamassa työpaikkaa. Itsensä hahmottaminen työntekijänä ja olemassa olevien asioiden kyseenalaistaminen voivat sinänsä auttaa ketä tahansa työuralla. Satu esimerkiksi koki johtajana työskentelyn yksinäisenä, sillä kaikki suhteet olivat esihenkilö-alaissuhteita. Hänellä ei aiemmin ollut sellaista ammatillista peilauspintaa tai kumppania työssä, jonka kanssa reflektoisi uraansa.  

Tulevaisuudessa Satu haluaa jatkaa kehittämistehtävissä sosiaali- ja terveysalalla, koska siellä hän pystyy yhdistämään tärkeät arvonsa, joita ovat muun muassa inhimillisyys, toiveikkuus ja muutoshakuinen luovuus. Hän vahvistaa osaamistaan opiskelemalla palvelumuotoilua, sillä näkee sen hyödyttävän kuntoutusalaa sekä yleisemminkin sosiaali- ja terveysalaa. 

 

Satu Vainion taidetta pääsee ihailemaan esimerkiksi Instagram-kanavalla satuvainio_art


MPS Outplacement – Muutos- ja uudelleensijoittumisen palvelut tukevat organisaatioita ja henkilöstöä, kun ajankohtaista ovat muutosneuvottelut, irtisanomiset, työllistymistä edistävä koulutus, uravalmennus ja muutosturva. MPS:llä on Suomessa yli 50 Outplacement-sertifioitua konsulttia ohjaamassa erilaisissa työurien muutostilanteissa, hyödyntäen samalla MPS:n vankkaa rekrytointi- ja suorahakuosaamista.

Lue lisää Outplacementista ja sen hyödyistä: https:/www.mps.fi/palvelualue/outplacement

Muut aiheeseen liittyvät blogit

Stay tuned!