Uravalmennettavamme Hannes Kuparinen: Uravalmennuksesta voi saada pitkäkestoista hyötyä

Uravalmennuksesta voi saada pitkäkestoista hyötyä 

 

Hannes Kuparinen oli vasta talousalan uransa alussa, kun työnantaja joutui irtisanomaan henkilöstöä koronapandemian aiheuttamien rajoitusten vuoksi. Hannes kuuli, että hänelle tarjottaisiin MPS:n uudelleensijoittumisvalmennusta uuden työn löytämisen tueksi. Hän ajatteli ensin, ettei hän tarvitse apua työnhakuun eikä varsinkaan mitään päänsilittelyä. Aika pian hän kuitenkin totesi valmennuksen olevan todella hyödyllinen. 

Nyt Hannes toteaakin, että mitä paremmalla asenteella valmennukseen menee, sitä paremmin siitä hyötyy. Jos työnantaja tarjoaa työnhakuvalmennusta, siihen kannattaa suhtautua avoimin mielin. Valmennuksessa saadut opit auttavat uuden työn löytämisessä, mutta myös jatkossa työuralla, jos haluaa vaihtaa työpaikkaa. 

Vauhtia uralle Etelä-Koreasta  

Hannes-kuparinen

Lukiossa Hanneksella ei vielä ollut selkeää urasuuntaa, mutta kauppatiede vaikutti sopivan yleispätevältä ja monipuoliselta. Kauppatieteitä opiskellessaan hän hakeutui vaihto-oppilaaksi Etelä-Koreaan ja samalla avautui mahdollisuus tehdä gradutyö suomalaisessa yrityksessä, jolla oli paikallinen tehdas. Myös ensimmäinen valmistumisen jälkeinen työpaikka avautui samasta yrityksestä taloushallinnon tehtävistä. 

Muutosneuvottelujen myötä Hannes tuli irtisanotuksi työpaikasta muutaman muun työntekijän ohella, sillä hän oli tuorein taloon tulleista työntekijöistä. Hän kertoo, että irtisanominen oli kieltämättä hieman shokkitilanne. Häntä mietitytti, miten saa maksettua asuntolainan, ja miten nopeasti voisi löytää uuden työn, sillä oman alan työkokemusta oli suhteellisen vähän. 

Irtisanominen saattaa olla sittenkin mahdollisuus  

Uudelleensijoittamisenvalmennuksen etu oli, että Hannes sai laitettua ansioluettelon ja työhakemusrungon kuntoon. Niistä voi helposti räätälöidä kuhunkin työtehtävään sopivat hakuasiakirjat. Siinä vaiheessa, kun Hannes alkoi saada kutsuja haastatteluihin, hän pystyi harjoittelemaan haastattelutilanteita oman valmentajansa kanssa. 

Hannes vastasi laajalla skaalalla työpaikkailmoituksiin. Tämän lisäksi hän kävi läpi vanhoja kontaktejaan, kuten aikaisempia esihenkilöitä ja sukulaisia. Hän teki useita kymmeniä soittoja kysyäkseen vinkkejä avoimiin työpaikkoihin. Hannes päätyi oman alansa työpaikkaan juuri sopivasti irtisanomisajan päättyessä. Hänestä oli helpotus huomata, että irtisanotuksi tuleminen ei vaikuttanut työnhaussa negatiivisesti.  

Hanneksella on vinkki henkilöille, joiden työsuhde päättyy ja joiden täytyy lähteä etsimään uutta työtä. Hän kehottaa miettimään rauhassa omaa tilannettaan, sillä irtisanominen saattaa olla sittenkin mahdollisuus. Se avaa uusia ovia ja mahdollisuuden miettiä omaa urasuuntaa. Esimerkiksi tilanteessa, jossa henkilö on vain ajautunut tehtävästä toiseen voi olla hyvä pysähtyä miettimään alan vaihtoa tai aivan toisenlaisessa firmassa työskentelyä. 


MPS Outplacement – Muutos- ja uudelleensijoittumisen palvelut tukevat organisaatioita ja henkilöstöä, kun ajankohtaista ovat muutosneuvottelut, irtisanomiset, työllistymistä edistävä koulutus, uravalmennus ja muutosturva. MPS:llä on Suomessa yli 50 Outplacement-sertifioitua konsulttia ohjaamassa erilaisissa työurien muutostilanteissa, hyödyntäen samalla MPS:n vankkaa rekrytointi- ja suorahakuosaamista.

Lue lisää Outplacementista ja sen hyödyistä: https:/www.mps.fi/palvelualue/outplacement

 

Muut aiheeseen liittyvät blogit

Stay tuned!