Saanko sanoa mitä tunnen?

Kymmenen vuotta sitten aukeni itselleni ovi minkä postilaatikossa luki MPS Finland

Muistan tuon hetken edelleen. Olin täynnä jännitystä, mielessäni kysymys: ”Pärjäänköhän minä, osaankohan minä, riitänköhän minä?”. Samaan aiheeseen liittyen olen vuosien varrella käynyt useita syvällisiä keskusteluja ystäväni ja kollegani Elinan kanssa. Nuo keskustelut alkoivat aina kysymyksellä: ”Saanko sanoa, mitä tunnen?”. Tuo kysymys kertoi kunnioituksesta ja luottamuksesta, halusta olla näkyvästi sitä mitä on, tai mitä ei ole. Siitähän (työ)elämässä on pohjimmiltaan kyse – olla sitä mitä aidosti ja kokonaisena olemme.

MPS Cross-Company -mentorointiohjelma

Kuluneeseen kymmeneen vuoteen mahtuu lukemattomia upeita kohtaamisia, joista voisin kirjoittaa kirjan ja kiittää teitä kaikkia siitä mitä olette minulle antaneet. Tämä matka minuuteen alkoi kymmenen vuotta sitten MPS Cross-Company -mentorointiohjelmasta ja mentorini kohtaamisesta, jossa hän kysyi minulta: ”Saanko sanoa mitä ajattelen?”. Hetki oli pysäyttävä, mutta niin oli sen jälkeiset kohtaamisemme, joissa jokaisessa tämä kysymys tarjoiltiin minulle. Kysymyksen tuomaa kaunista siltaa olen käyttänyt sekä mentorointi- että coachingkohtaamisissa lukemattomia kertoja. Liian vähän käytämme aikaa siihen, miltä toisen kohtaaminen tuntuu. Puhumattakaan, että kertoisimme siitä avoimesti. Rohkenen väittää, että ne pitkät ja syvälliset keskustelut kanssanne joita olen saanut käydä, ovat antaneet monin kerroin enemmän viisautta kuin yksikään lukemani kirja ja kuuntelemani luento.

MPS-mentorointiohjelmien kautta olen saanut olla mukana sadoissa käänteen tekevissä kohtaamisissa. Roolini matkassanne on olla kuuntelijana ja mahdollistajana. Olen saanut nähdä kirjon upeiden elinikäisten ystävyyssuhteiden syntymisestä aina aktorin ja mentorin välille syntyneeseen yrityskauppaan asti. Näitä tarinoita janoan lisää lokakuussa alkavan uuden mentorointiohjelman kautta.

Kulunut kymmenen vuotta on ollut kasvun matka siihen, mitä uskallan olla nyt. Uskallan olla minä – ja olla sitä rohkeasti ja näkyvästi. Kiitos teille kaikille merkittävistä kohtaamisista. Odotan innolla mitä seuraavat kymmenen vuotta tuo meille tullessaan. Pidetään ystävät välillämme oleva polku avoinna ja aktiivisena. MPS-matka jatkuu.

Muut aiheeseen liittyvät blogit

Stay tuned!