Coachingin kultainen hetki on hiljaisuus

Olla hetki hiljaa - vaivaannuttavaa vai oivalluttavaa?

Pitääkö tila täyttää puheella vai mahdollisuudella levätä hiljaisuudessa ja jopa epävarmuudessa?

 

"Olen ollut monta kertaa siinä tilanteessa, että käänne coachingin vaikuttavuuteen on saatu hetkessä, jossa molemmat ovat ns. tyhjänä ja hiljaa. Tätä ennen seuraa matka luottamukseen, mikä on coachingin vaikuttavuuden kannalta tärkein tunne. Ilman luottamusta toisiimme olemme kohtaamisessa rooliemme takana näytellen jotain, mitä emme oikeasti ole. Coachingin hiljaisuuden hetkessä tapahtuu useimmiten ne suurimmat oivallukset. Se on myös hetki, jossa on turvallista levätä – sekä coachin että coachattavan", pohtii MPS:n business coach Minna Hirsimäki.

 

Coaching tarjoilee pysähtymisen omien ajatusten äärelle. Se tarjoilee hetken reflektoida yksittäistä tilannetta tai isompaa kuvaa, jonka piirtäjänä toimii coachattava itse. Palloseinänä toimiva coach peilaa ja tarkentaa käsiteltävää teemaa avoimilla kysymyksillä, mikä auttaa kirkastamaan ja jalostamaan omia mietteitä.

 

"Coachingissa hetken hiljaisuutta ei tarvitse täyttää puheella. Se on juuri SE kultainen hetki, jossa syntyy oivalluksia. Se, että osaa ja pystyy olemaan hiljaa, vaatii harjoittelua, varsinkin tällaiselle suulaalle savolaiselle", toteaa MPS:n kokenut business coach Sari  Oinaanoja.

 

Hetken hiljaisuus antaa aikaa ajatella ja se antaa aikaa coachattavalle puhua ääneen ajatuksiaan. Olemme erirytmisiä ihmisiä, toiset meistä ovat nopeampia ja toiset hitaampia. Coachingissa on hyvä nopean rauhoittaa rytmiään ja antaa hitaampien toimia omalla rytmillään. Meillä MPS:llä on 22 sertifioitua business coachia hyvin erilaisilla työelämän taustoilla. Tärkeää on, että jokainen coachattava löytää itselleen vierelle juuri hänelle sopivan coachin.

 

“En tarvitse coachia, koska minulla ei ole ongelmia”, totesi yksi coachattavista. Lähdimme matkaan siitäkin huolimatta, ja se matka oli ikimuistoinen. Koskaan ei ole liian myöhäistä olla sitä, mitä saattaisimme parhaimmassa potentiaalissamme olla.

 

MPS Business Coaching on uusi tapa perinteisen coaching-prosessin rinnalla. Yhdistämme MPS:n vahvan valmennusosaamisen, arviointiosaamisen ja coachingin vahvan vaikuttamisen keinon yhdeksi kokonaisuudeksi, minkä keskiönä on coachattavan omat tavoitteet. Tästä olemme saaneet jo loistavia asiakaskokemuksiakin, mikä kertoo siitä, että olemme oikealla tiellä.

Edessä on vielä monta kirjoittamatonta coachingtarinaa. Aloitetaanko me yhteinen tarina sanoilla rohkeus, uskallus ja oivallus?


Kirjoittajat Minna Hirsimäki ja Sari Oinaanoja ovat MPS:n työelämän Business Coachingin asiantuntijoita.

Muut aiheeseen liittyvät blogit

Stay tuned!