Coaching – minun hetkeni

Pääsin kokeilemaan coachingia tietämättä etukäteen mitä on tulossa

Catharina Kallio MPS:ltä pyysi minua valmistautumaan miettimällä kolme asiaa, ongelmaa, joihin toivoisin löytäväni ratkaisun. Näitä ongelmia lähdimme yhdessä ratkomaan kolmessa tapaamisessamme.

Coaching osui minulla tilanteeseen, missä olin uuden haasteen edessä ja tuntui, että haasteita tuli matkanvarrella eteen vielä lisää. Jo ensimmäisessä tapaamisessa minulle tuli meidän välisestä vuorovaikutuksesta hyvin luottamuksellinen olo ja käsittelimme aiheitani erittäin avoimesti. Catharina kuunteli ajatuksiani ja osasi kysyä juuri oikeanlaisia kysymyksiä, joiden avulla jouduin kaivamaan ajatuksiani vielä syvemmältä, perustelemaan miksi ajattelen näin tai miettimään asiaa toiselta näkökulmalta. Koen päässeeni eri tasoille ajatuksissani. Arjessa ei aina tule pysähdyttyä ajattelemaan asioita syvemmin, tyydytään ensimmäisiin ajatuksiin. Coachingissa olin ”pakotettu” kaivamaan syvemmältä.

Voin jutella työasioista töissä kollegan tai esimiehen kanssa. Niissä tilanteissa kuitenkin myös keskustelukumppanilla on omat ajatuksensa ja mielipiteensä aiheeseen. Koen, että tapaamiset Catharinan kanssa olivat siitäkin syystä niin antoisia, että hän ei tarjonnut omia mielipiteitään vaan pyrki ainoastaan auttamaan minua kirkastamaan omia ajatuksiani aiheesta. Koen että tilanteessa oli tietynlainen rauha vain minun ajatuksilleni, vaikka se kuulostaakin vähän itsekeskeiseltä.

Jokaisesta tapaamisestamme minulle jäi käteen jotain konkreettista

Jotain mitä olin saanut ajatuksissani vietyä eteenpäin. Myös jälkikäteen olen palannut ajatuksissani silloin pohtimiini asioihin ja muistanut miten Catharina kyseenalaisti omaa ajattelumalliani. Koen, että sain eväitä ratkaista asioita itsenäisesti paremmin, mutta olisin milloin vain myös valmis istumaan Catharinan kanssa alas ja jatkamaan siitä mihin jäimme. Arjessa pysähtyminen ja oikeasti asioiden pohtiminen ei ole aina niin helppoa. Tulee vain suoritettua asioita läpi, oikeasti pysähtymättä niiden äärelle.

Kiitos Catharina tapaamisestamme, luottamuksellisesta ilmapiiristä ja hyvistä kysymyksistäsi.


Työskentelen tiimiesimiehenä Liedon Säästöpankin Turun konttoreissa. Tiimiini kuuluu 16 henkilöasiakasliiketoiminnan asiantuntijaa, jotka työskentelevät kolmessa eri toimipisteessä, palvellen päivittäisasioinnissa, rahoituksessa, sijoitusasioissa ja pienyritysten asioissa. Tärkein työtehtäväni on valmentaa asiantuntijoitani parhaaseen mahdolliseen suoritukseen, minkä tavoitteena on tyytyväinen asiakas ja kannattava liiketoiminta.

Olen aloittanut pankkiurani 2010 harjoittelijana kassalta ja edennyt asiantuntijatehtävän kautta palvelupäälliköksi ja siitä konttorinjohtajaksi. Esimiestöiden uudelleen organisointi muutti konttorinjohtajan työnkuvaa ja samalla myös nimike muutettiin tiimiesimieheksi. Työssäni minut palkitsee se, kun näen toisen kasvavan omassa roolissaan ja sen tuovan uutta onnistumisen riemua, mistä voimme yhdessä iloita.

Saara-Sofia Nieminen

Muut aiheeseen liittyvät blogit

Stay tuned!