Esihenkilöiden ja henkilöstön muutos­valmennukset

Henkilöstön muutostilanteessa mitataan organisaationne vastuullisuus. Organisaatio voi toimia eettisesti, kunnioittavasti ja työnantajakuvaansa vahvistaen myös silloin, kun työntekijöitä joudutaan irtisanomaan. MPS:n valmentajien tuella jatkava henkilöstö ja esihenkilöt voivat paremmin sekä lähtevä henkilöstö saa parhaan avun urasuunnitteluun.
Asiantuntijamme
Noora Welling
Noora Welling
noora.welling@mps.fi +358 20 746 9509
OTA YHTEYTTÄ

“ (1)

Haastavat irtisanomistilanteet koskettavat sekä esihenkilötason työtä että jatkavaa henkilöstöä. Vaikeat neuvottelut voidaan viedä läpi tyylikkäästi ja kunnioittaen jokaista yksilöä. Avoimella tiedottamisella lisätään henkilöstön tunnetta siitä, että koko organisaatiota koskettava huoli hoidettiin asiallisesti ja inhimillisesti.

 

Jaana Pihlajamäki

Business Development Manager, MPS

Esihenkilö muutosprosessin läpiviejänä


Esihenkilöillä on haastava, mutta tärkeä tehtävä toimia henkilöstön tukena ylläpitäen luottamusta ja mahdollisimman turvallista toimintaympäristöä muutoksen aikana. Heidän tavoitteenaan on varmistaa jatkavan organisaation hyvinvointi, kilpailukyky ja toiminnan tehokkuus.

MPS Esihenkilöiden muutosvalmennus

 • kehittää muutosjohtamisen taitoja
 • kouluttaa esihenkilöt muutoskeskustelujen käymiseen laillisesti, asiantuntevasti ja kunnioittavasti
 • antaa valmiudet tiimin kannattelemiseen muutostilanteen keskellä
 • esittelee konkreettisia työkaluja esihenkilötyön toteuttamiseen, muutosten jalkauttamiseen ja luottamuksen rakentamiseen muuttuneessa tilanteessa
 • tukee jatkavan tiimin vahvistamisessa tai uuden tiimin käynnistämisessä
 • suuntaa huomion myös omasta hyvinvoinnista ja jaksamisesta huolehtimiseen haastavassa tilanteessa henkilöstö muutoksen kohteena

Henkilöstön muutosvalmennusten tavoitteena on mahdollistaa organisaation toimintakyky epävarmuuden keskellä ja paluu mahdollisimman nopeasti normaaliin tehokkaaseen työskentelyyn hyvillä mielin. Huonosti hoidetut irtisanomistilanteet alentavat henkilöstön tuottavuutta jopa vuosiksi. Asiantuntijoidemme avulla sekä jatkava että lähtevä henkilöstö saavat kaiken tarvitsemansa tuen hyvään tulevaisuuteen.

MPS Henkilöstön muutosvalmennus

 • kehittää henkilöstön muutosvalmiutta sopeutua muuttuviin tilanteisiin
 • antaa mahdollisuuden keskustella muutoksesta ja ilmaista haastaviakin tunteita hallitusti
 • auttaa tunnistamaan omia reagointitapoja muutokseen ja ymmärtämään muiden reaktioita
 • edistää toimivien tiimien ja organisaation eri tasojen välistä yhteistyötä, rakenteiden muodostumista ja tavoitteiden saavuttamista
 • rakentaa luottamusta tulevaan
 • tuo keinoja oman hyvinvoinnin ylläpitämiseen tai palauttamiseen ja työyhteisössä keskinäiseen tukemiseen

Esihenkilöiden ja henkilöstön muutosvalmennukset kannattaa rytmittää ja sisällyttää organisaation muutoksen eri vaiheisiin: muutoksen valmistelusta käynnistymiseen ja muutoksen jälkeiseen aikaan sekä jatkavan organisaation tukemiseen.

opc-oppaat-2023-01

Oppaat muutos- ja vähennystilanteisiin

Ladattavat oppaat auttavat sinua sekä organisaatiotasi muutostilanteiden vastuullisessa läpiviennissä sekä henkilöstön inhimillisessä tukemisessa läpi vaikeiden vähennystilanteiden – ja vielä sen jälkeenkin.

Tutustu oppaisiin

 

 

 

- Intro Title -

Myynti kasvuun

– tehoa Mustin ja Mirrin tuotekoulutuksiin!

"Kurssit ovat interaktiivisia ja niitä on helpompi tehdä kuin perinteisiä Power Pointeja."
Noora Saloranta, HRD Specialist

Inspiroidu blogeistamme

Ota yhteyttä

Noora Welling
Noora Welling
noora.welling@mps.fi +358 20 746 9509
TUTUSTU