Esihenkilöiden ja henkilöstön muutos­valmennukset

Henkilöstön muutostilanteessa mitataan organisaationne vastuullisuus. Toimimalla eettisesti ja kunnioittavasti organisaatio vahvistaa työnantajakuvaansa, oli kyse sitten laajemmista organisaatiomuutoksista tai yksittäisistä irtisanomisista. Valmentajiemme tuki auttaa jatkavaa henkilöstöä ja esihenkilöitä voimaan paremmin sekä johtamaan henkilökohtaista muutosprosessiaan.
Asiantuntijamme
Saara Campbell
Saara Campbell
saara.campbell@mps.fi +358 40 830 8528
LAITA MEILLE VIESTI

“ (1)

Muutostilanteet ja irtisanomiset koskettavat sekä esihenkilötason työtä että jatkavaa henkilöstöä. Vaikeat neuvottelut voidaan viedä läpi tyylikkäästi ja kunnioittaen jokaista yksilöä. Avoimella tiedottamisella lisätään henkilöstön tunnetta siitä, että koko organisaatiota koskettava huoli hoidettiin asiallisesti ja inhimillisesti.

 

Jaana Pihlajamäki

Business Development Manager, MPS

Esihenkilö muutosprosessin läpiviejänä


Esihenkilöillä on haastava, mutta tärkeä tehtävä toimia henkilöstön tukena ylläpitäen luottamusta ja psykologisesti turvallista toimintaympäristöä muutoksen aikana. Heidän tavoitteenaan on varmistaa jatkavan organisaation hyvinvointi, kilpailukyky ja toiminnan tehokkuus, sekä lähtevän henkilöstön lainmukainen ja kunnioittava kohtelu.

 

Esihenkilöiden muutosvalmennus

Muutoksen edessä tarjoamme kokonaisvaltaista muutosvalmennusta esihenkilöille. Valmennukset syventävät muutosjohtamisen taitoja, tarjoavat tukea muutoskeskusteluihin sekä auttavat tukemaan henkilöstöä muutostilanteen keskellä ja sen jälkeen. Asiantuntijamme tukevat esihenkilöitä muutosten läpiviemisessä käytännön tasolla ja vahva psykologinen osaamisemme auttaa käsittelemään vaikeita tilanteita sekä tukemaan esihenkilöitä henkisen hyvinvoinnin ylläpitämisessä muutoksen keskellä.

 • kehittää muutosjohtamisen taitoja
 • kouluttaa esihenkilöt muutoskeskustelujen käymiseen laillisesti, asiantuntevasti ja kunnioittavasti
 • antaa valmiudet tiimin kannattelemiseen muutostilanteen keskellä
 • esittelee konkreettisia työkaluja esihenkilötyön toteuttamiseen, muutosten jalkauttamiseen ja luottamuksen rakentamiseen muuttuneessa tilanteessa
 • tukee jatkavan tiimin vahvistamisessa tai uuden tiimin käynnistämisessä
 • suuntaa huomion myös omasta hyvinvoinnista ja jaksamisesta huolehtimiseen haastavassa tilanteessa

 

Henkilöstön muutosvalmennus

Henkilöstön muutosvalmennus vahvistaa organisaation toimintakykyä epävarmuuden keskellä ja tukee suuntautumista tulevaan muutoksen jälkeen. Asiantuntijamme tukevat jatkavaa henkilöstöä tarjoamalla erilaisia työkaluja ja taitoja käsitellä henkilökohtaista muutosprosessiaan ja toimia työyhteisön jäsenenä epävarmojen aikojen keskellä. Luomalla myönteisen muutoskokemuksen tuet organisaation kasvua ja henkilöstön hyvinvointia myös vaikeiden aikojen yli.

 • kehittää henkilöstön muutosvalmiutta sopeutua muuttuviin tilanteisiin
 • antaa mahdollisuuden keskustella muutoksesta ja ilmaista haastaviakin tunteita hallitusti
 • auttaa tunnistamaan omia reagointitapoja muutokseen ja ymmärtämään muiden reaktioita
 • edistää toimivien tiimien ja organisaation eri tasojen välistä yhteistyötä, rakenteiden muodostumista ja tavoitteiden saavuttamista
 • rakentaa luottamusta tulevaan
 • tuo keinoja oman hyvinvoinnin ylläpitämiseen tai palauttamiseen ja työyhteisössä keskinäiseen tukemiseen

Esihenkilöiden ja henkilöstön muutosvalmennukset kannattaa rytmittää ja sisällyttää organisaation muutoksen eri vaiheisiin: muutoksen valmistelusta käynnistymiseen ja muutoksen jälkeiseen aikaan sekä jatkavan organisaation tukemiseen. Näin varmistat jatkuvan tuen johdolle, esihenkilöille ja henkilöstölle koko muutoksen ajan.

Olemme vuosittain mukana useiden yritysten ja tuhansien henkilöiden työurien muutostilanteissa. MPS:llä on Suomessa yli 50 muutos- ja uudelleensijoittumisvalmennuksiin koulutettua ja sertifioitua, kokenutta valmennuskonsulttia valmiina tukemaan henkilöstöänne muutostilanteessa. Tutustu asiantuntijoihimme täältä.

 

 

opc-oppaat-2023-01

Oppaat muutos- ja vähennystilanteisiin

Ladattavat oppaat auttavat sinua sekä organisaatiotasi muutostilanteiden vastuullisessa läpiviennissä sekä henkilöstön inhimillisessä tukemisessa läpi vaikeiden vähennystilanteiden – ja vielä sen jälkeenkin.

Tutustu oppaisiin

 

 

 

- Intro Title -

Myynti kasvuun

– tehoa Mustin ja Mirrin tuotekoulutuksiin!

"Kurssit ovat interaktiivisia ja niitä on helpompi tehdä kuin perinteisiä Power Pointeja."
Noora Saloranta, HRD Specialist

Ota yhteyttä

Saara Campbell
Saara Campbell
saara.campbell@mps.fi +358 40 830 8528
TUTUSTU