Uratarina: Suvi Poikela

Nuoret kesätyöntekijämme haastattelivat kuutta MPS:n työntekijää osana heidän ensimmäistä työharjoitteluaan. Lue Suvin uratarina alla!

Kasvuspesialisti MPS Lifeworksilla

Pesut, meikkaus, vaatteet, tavaroiden pakkaus ja toimistolle. Suvi Poikela toimii kasvuspesialistina MPS Lifeworksilla. Työnkuvaan kuuluu asiakkaiden urapolun ja liiketoiminnan kasvatusta, palveluiden laadukkuuden ja saatavuuden varmistamista, markkinointia, sisällön tuottamista sekä asiakkaiden palvelua. Suvi kuvaa työtään monipuoliseksi, vapaaksi ja innostavaksi.

Hän on ollut nykyisessä työssään kaksi vuotta, mutta ennen sitä ollut toiset kaksi vuotta palvelukoordinaattorina MPS Careerin puolella. MPS on tarjonnut Suville hyvin sopivampia tehtäviä, ja tehtävän ja yksikön vaihto talon sisällä on ollut luontevaa. MPS:lle Suvi tuo lappilaista rentoa ja mutkatonta asennetta. Suvin motto, “Solekko tehä”, kuvaa tätä hyvin. Hän ei halua ottaa asioita liian tosissaan, vaan tahtoo olla helposti lähestyttävä ja hyvää mieltä tuova työkaveri.

Suvi pääsi ensikertaa töihin jo yläasteikäisenä

Ensimmäinen työpaikka oli kenkäkaupassa, jossa hän sai hyllyttää kenkiä. Ajan myötä hän sai suurempia tehtäviä, ja jopa palvella asiakkaita sekä työskennellä kassalla. Jälkeenpäin Suvi ihmettelee, kuinka hän on niin nuorena päässyt niin sanottuihin oikeisiin myyntitehtäviin.

Suvi on kenkäkaupan lisäksi työskennellyt esimerkiksi myös ruokakaupassa myyjänä. Myyjän työ on opettanut hänelle eniten työelämän taitoja, kuten ihmisten kanssa työskentelyä sekä johtamisen taitoja.

Suvi on suorittanut lukion ja hän on opiskellut kasvatustieteen maisteriksi. Koulutukseen hakiessaan, hän ei vielä tiennyt mitä tulisi tekemään. Hän koki jonkin tasoisia paineita siitä, kuinka hänen kaverinsa tuntuivat jo edistävänsä uriaan aiemmin. Suvi halusi alkaa opettajaksi ja lähti opiskelemaan yleistä kasvatustiedettä.

Erikoisin asia Suvin uran aikana on ollut työharjoittelu Itävallassa

Suvi sai paikan harjoitteluun ilman haastatteluja, eli hän ei tiennyt mitä odottaa työpaikastaan, tiimistään taikka työnantajastaan. Harjoitteluajan alku sujui hyvin, mutta ajan kuluessa työnantajasta alkoikin paljastua huonoja puolia. Yhteistyö heidän välillään ei onnistunut, ja Suvi päätti lopettaa 10 kuukauden harjoitteluaikansa jo kolmen kuukauden kohdalla. Suvi kuvaa kokemusta ahdistavaksi, mutta mietti silloin aikoinaan, olisiko hänen pitänyt sietää esihenkilönsä huonoa käytöstä, jotta olisi voinut asua ulkomailla kauemmin.

Itävallan harjoittelujakson jälkeen Suvi on oppinut arvostamaan hyvää työilmapiiriä ja hyviä johtajia aivan uudella tavalla.

Suvi haluaa tehdä jotain merkityksellistä

Urallaan Suvi haluaa tehdä jotain merkityksellistä, jotain mikä vaikuttaa positiivisesti moniin ihmisiin. Hän haluaa myös olla työmaailmassa pidetty tyyppi, joka hoitaa asiat ja vie asioita eteenpäin mutta ottaa ne myös rennosti eikä liian vakavissaan.

Suvi oppii joka päivä jotain uutta ja kertookin, kuinka hänellä on vielä paljon oppimista jäljellä. Maailma muuttuu joka päivä, mutta se ei ole mitään mistä positiivisella ja rohkealla asenteella ei tulisi selviämään.

uratarina-suvi-poikela

Muut aiheeseen liittyvät blogit

Stay tuned!