Uratarina: Irmeli Rissanen

Nuoret kesätyöntekijämme haastattelivat kuutta MPS:n työntekijää osana heidän ensimmäistä työharjoitteluaan. Lue Impun uratarina alla!

Palvelukoordinaattorina MPS:llä

Irmeli “Imppu” Rissanen aloittaa aamunsa tunti ennen töiden alkamista laittautumalla ja nauttimalla mango-avokado-kaurapuuroa. Laittautuminen on hänelle mieluisaa ja hän tekee sitä vaikkei olisikaan minnekään menossa. Kahvia Imppu ei juo, vaan sen sijasta hän nauttii aamuisin energiajuoman energiaa saadakseen. Työkseen Irmeli on palvelukoordinaattori. Työhön kuuluu konsulttien tukemista työssään, koordinointia, oikolukua raporteissa ja tarjouksissa, yleisiä toimistotehtäviä sekä monenlaisia muita projekteja. Vaikka aamurutiini on usein samanlainen, on jokainen työpäivä erilainen ja täynnä mahdollisuuksia.

Imppu sai tietää työstä MPS:llä lehti-ilmoituksen kautta, ja kiinnostui paikasta. Nyt hän on työskennellyt MPS:llä kohta 15 vuotta, ja paikka on ollut mieluinen. Imppu pitää MPS:n työntekijöistä ja ilmapiiristä. Maailman parhaaseen seuraan Imppu itse tuo positiivisuutta, tietämystä ja työn iloa.

Lapsuuden urahaave kävi toteen

Lapsena Imppu halusi tulla eläinlääkäriksi tai matkaoppaaksi. Eläinlääkärin hommat jäivät heti puolitiehen Impun eläinallergioiden takia, mutta unelma matkatkailualalla kävikin toteen. Hän on tehnyt paljon töitä hotelli- ja matkailualalla. Hotelliala on opettanut Impulle paljon erilaisten ihmisten kohtaamisesta sekä palautteen vastaanottamisesta. Kokemusten kautta Imppu ei vähästä hätkähdä.

Imppu on saanut matkustella opiskelun ja työn perässä. Hän ei ole nähnyt Suomesta pois muuttamista uhkana, vaan pikemminkin mahdollisuutena uusille kokemuksille. Hän on esimerkiksi ollut vaihdossa Teneriffalla sekä työskennellyt Italiassa kesän verran hotellin vastaanotossa. Matkustaminen on Impulle vieläkin mieluisaa. Hän haluaisi taas päästä matkustelemaan perheensä kanssa, ja nähdä ulkomailla asuvia ystäviään.

Euroopan matkailusta huolimatta Turkuun muuttaminen on ollut Impulle isoimpia muutoksia. Kuitenkin hän osaa sopeutua tilanteeseen kuin tilanteeseen, ja on valmis muutoksiin.

Koulutus ja työtaidot

Koulutukseltaan Imppu on tradenomi ja häneltä löytyy myös ylempi ammattikorkeakoulutus. Hän on myös kiinnostunut monista eri kielistä ja opiskellut niitä. Vaikka espanjan ja italian kielen taito on vähäisen käytön takia rajallista, hän yrittää pitää niitä yllä. Lisäksi hän opiskelee uutena kielenä ranskaa.

Työssään hänen tulee osata ottaa muut huomioon ja hyödyntää ihmistuntemusta ja vuorovaikutustaitojaan. Imppu korostaa työn mielekkyyden tärkeyttä. Olisi hyvä pitää työstä, jotta arjen ja työn välillä säilyisi tasapaino.

uratarina-irmeli-rissanen

Muut aiheeseen liittyvät blogit

Stay tuned!