Ulla Walli on valittu lakiasiainjohtajaksi OAJ:lle

EXECUTIVE SEARCH

OAJ

OAJ on maailman ainoa työmarkkinajärjestö, joka vastaa oman maansa kaikkien opettajien edunvalvonnasta. Sen jäsenet työskentelevät koulutus-, kasvatus- ja tutkimustehtävissä päiväkodeissa, peruskouluissa, lukioissa, ammatillisissa oppilaitoksissa, aikuisoppilaitoksissa, ammattikorkeakouluissa ja yliopistoissa. OAJ:n jäsenmäärä on noin 120 000; se on Suomen kuudenneksi suurin ammattijärjestö ja korkeasti koulutettujen työmarkkinakeskusjärjestö Akavan sekä Julkisalan koulutettujen neuvottelujärjestö JUKOn suurin jäsenliitto.
OAJ rakentaa Suomen parasta työyhteisöä ja erinomaiset työntekijät ovat sen kivijalka. Strategiansa mukaisesti OAJ:n toimintatapa kaikessa toiminnassa on:
  • Jäsenten palvelu asiantuntevasti ja sydämellä
  • Arvojen mukainen toiminta aina: oikeudenmukaisesti, avoimesti ja vastuullisesti
  • Yhteistyökumppanina OAJ on luotettava ja ratkaisuhakuinen
oaj-logo-vaaka-rgb_kevyt

Ulla Walli on OAJ:n uusi lakiasiainjohtaja

Oikeustieteen maisteri (OTM) Ulla Walli aloitti OAJ:n lakiasiainjohtajana elokuun 2023 alussa. Tehtävä on kokonaan uusi ja nimityksen kautta haluttiin vahvistaa OAJ:n laki- ja työelämäpalveluita. Johtaja vastaa OAJ:n jäsenille tarjottavista oikeusturva- ja työelämäpalveluista ja johtaa sekä laki- että työelämätiimejä, joissa on yhteensä kymmenen työntekijää.

Wallin valintaa puolsivat hänen vahva ja monipuolinen johtamiskokemuksensa erityisesti IT-sektorilta. Lisäksi hän tuo uudenlaista osaamista monipuolisen taustansa kautta OAJ:n johtoryhmään ja koko järjestöön.

Walli kommentoi nimitystään seuraavasti:

 

– Olen otettu ja iloinen siitä luottamuksesta, jota valintani OAJ:n lakiasiainjohtajan tehtävään osoittaa. Olen innolla aloittanut yhteistyötä OAJ:n jäsenten, henkilöstön ja sidosryhmien kanssa tavoitteena huolehtia opetusalalla toimivien hyvinvoinnista ja oikeusturvasta joka päivä. Tulevalle työlleni pohjan luovat OAJ:n arvot sekä halu palvella jäseniä asiantuntevasti ja sydämellä, Walli toteaa.

 

Aiemmin Walli on työskennellyt IT-talo CGI:llä mm. henkilöstöjohtajana, työsuhdejohtajana ja operatiivisena johtajana reilun kahdeksan vuoden ajan. Lisäksi hän kuului CGI:n Suomen, Puolan ja Baltian johtoryhmään. Vuosina 2010–2014 hän työskenteli Medialiitossa työmarkkinajuristina. Sitä ennen Walli toimi asianajajana keskittyen erityisesti työoikeuteen. OAJ:hin Walli siirtyi Enersense International Oyj:n työsuhdejohtajan tehtävästä.

OAJ:n kehitys- ja henkilöstöjohtaja Jari Cavernelis kuvaa Ullan nimitystä seuraavasti:

 

– Saimme hienon joukon hyviä hakemuksia, mikä osoittaa vahvaa kiinnostusta ja arvostusta OAJ:n merkityksellistä työtä kohtaan koko suomalaisen työelämän kehittämisessä. Perusteellisen rekrytointiprosessin jälkeen OAJ:n hallitus päätyi yksimielisesti Ulla Wallin valintaan.

Olemme erittäin tyytyväisiä, että onnistuimme löytämään juuri Ullan. Saimme hänestä motivoituneen ja tavoitteellisen johtajan, joka on aidosti ja kunnianhimoisesti kiinnostunut kehittämään OAJ:n laki- ja työelämäpalveluita entistä laadukkaammaksi koko laajan jäsenkenttämme hyväksi.

 

MPS Executive and Board & seniorikonsultti Ulla Nikula onnittelevat Ulla Wallia nimityksen johdosta ja toivottavat menestystä uuteen tehtävään!

walli-ulla-oaj-by-jarkko-mikkonen

Kuva: Jarkko Mikkonen 

description

“ (1)

 

Ota yhteyttä