Osuvat valinnat: Tuomas Vaulanen Finnfundin Investment Analyst -rooliin MPS:n ilmoitushaun kautta

REKRYTOINTI

Finnfund

Finnfund on suomalainen kehitysrahoittaja ja vaikuttavuussijoittaja. Rakennamme kestävämpää tulevaisuutta ja luomme pysyviä vaikutuksia sijoittamalla yrityksiin, jotka ratkaisevat globaaleja kehityshaasteita. Sijoitamme vuosittain 200–250 miljoonaa euroa 20–30 yritykseen kehitysmaissa. Keskitymme erityisesti uusiutuvaan energiaan, kestävään metsätalouteen, maatalouteen, rahoitusalaan sekä digitaalisiin ratkaisuihin ja infrastruktuuriin. Yhteensä Finnfundin sijoitukset ja sijoituspäätökset ovat noin 1,070 miljardia euroa, puolet niistä Afrikassa. Yhtiöllä on 90 työntekijää.
Lisätietoja osoitteessa www.finnfund.fi.
Finnfund-logo

Tuomas Vaulanen Finnfundin Investment Analyst -rooliin

Kun Finnfund lähti etsimään MPS:n ilmoitushaun tuella Investment Analystia vahvistamaan analyytikkotiimiänsä, he saivat satoja hakemuksia.

 

”Olemme tehneet MPS:n kanssa yhteistyötä jo yli seitsemän vuoden ajan. MPS on tuttu rekrytointikumppani, joka tuntee meidät ja ison osan talon väestämme hyvin, sillä olemme tehneet rekrytointeja paljon. MPS:n etu on ollut se, että he tuntevat meidät tiimitasolla asti ja heillä on jokaisen rekrytoinnin kohdalla hyvä kuva siitä, kuka sopisi joukkoomme. MPS:n hyviä puolia ovat siis tuttuus, hyvä laatu, sujuvat prosessit sekä se, että heidän kanssaan on ollut mukava toimia.” - Katja Koski, HR Manager, Finnfund

 

Nopeasti kasvava Finnfund päätyi rekrytoimaan useita henkilöitä analyytikkotiimiinsä

Hyvän työnantajakuvan omaava Finnfund on haluttu työpaikka, mikä näkyy hyvin heidän hakemustensa määristä. Finnfund rekrytoi useita henkilöitä analyytikkotiimiinsä, joista yksi oli Tuomas Vaulanen, joka vajaan vuoden Finnfundilla työskentelyn jälkeen on päässyt etenemään analyytikkotiimissä vaativampiin tehtäviin, joihin kuuluu muun muassa kehittämistä.

 

”Investointianalyytikon rooli Finnfundilla on yhdessä tiimin kanssa analysoida hankkeen taloudellista puolta, eli sitä, miten kannattava itse hanke ja yrityksen ja muiden toimijoiden toiminta on sijoittamista varten. Tehtäviin kuuluu taloudellisten analyysien tekoa ja mallintamista, datan hallintaa sekä kehitysmaissa matkustamista ja siellä kattavan analyysin tekemistä paikan päällä. Taustaksi usein vaaditaan KTM- tai diplomi-insinöörin koulutus, myös laskentatoimi- ja rahoitus on hyvä olla opinnoissa mukana. Rahoitusosaaminen tehtävässä on tärkeintä, mutta myös tietyn toimialan tuntemus yhdistettynä siihen on plussaa. Työ on tarkkaa ja vaativaa, minkä takia soveltuvuusarvioinnit ovat tärkeä osa rekrytointiprosessia.

Tuomas on ottanut analyytikon hommat hyvin haltuun. Olemme olleet hyvin tyytyväisiä hänen työhönsä, minkä vuoksi on myös päässyt tehtävässä nopeasti etenemään ja saamaan lisää vastuuta. Omien perustehtävien lisäksi hän vastaa työnlaadusta ja opastaa muita analyytikkoja sekä perehdyttää uusia tulokkaita. Tuomas on persoonana erittäin mukava, rauhallinen ja jämpti sekä tulee toimeen kaikkien kanssa, mikä on tärkeää.” – Katja Koski

rekrytointi-finnfund-tuomas-vaulanen-3

Tuomakselle työn merkityksellisyys on tärkeä asia

Ennen Finnfundille tuloaan Tuomas työskenteli kolme vuotta kansainvälisessä tilintarkastus- ja konsultointipalveluita tarjoavan yritysverkoston KPMG:n alaisuudessa. Siellä hän toimi transaktiokonsulttina, jossa tuotti taloudellisia analyysejä yrityskauppoja tekeville yrityksille. Tuomas on työskennellyt myös kanadalaisessa pörssilistatussa IT-alan yhtiö CGI:ssä, Suomen maayhtiössä noin vuoden verran opintojensa jälkeen.

Työnhakuprosessi Finnfundille sujui Tuomaksesta mukavasti, vaikka olikin hieman pitkä suuren hakijamäärän vuoksi. Myös soveltuvuustestit olivat rankkoja, sillä niissä meni muutama tunti, mutta kokonaisuudessaan prosessi hoidettiin hyvin. Se mikä johti Tuomaksen hakemaan Finnfundille oli etenkin työn merkityksellisyys.

 

”Konsultin arjessa työ on usein rutiiniomaista ja rajoittuu usein tiettyyn kapeaan palaan. Tekeminen Finnfundilla on laaja-alaista; täällä pääsee olemaan investointiprosessissa mukana alusta loppuun ja analyytikoilla on enemmän vastuuta ja mahdollisuuksia vaikuttaa sijoituspäätökseen. Työroolin merkitys korostuu entistä enemmän, kun koko ajan pitää saada syvällisempi ymmärrys hankkeesta. Vaikutusmahdollisuudet ovat siis paremmat kuin konsultilla ja Finnfundilla myös kuunnellaan. Koen työn Finnfundilla merkityksellisenä, sillä sijoitamme korkeanriskin kehitysmaihin, joissa haemme vaikuttavuutta, mikä on mielestäni inspiroivaa. Ammatilliset kehittymismahdollisuudet, merkityksellisyys, laaja-alaisuus sekä mukava tiimi ovat niitä tärkeimpiä kulmakiviä, jotka vetivät minut tänne. Tunsin myös joitakin henkilöitä Finnfundilla ennalta ja positiivinen vaikutelma haastattelussa vahvistui entisestään.” – Tuomas Vaulanen, Investment Analyst, Finnfund

 

Vastuu ja tiimi innostavat tällä hetkellä työssä

”Siinä on paljon selvitettävää, kun tutkitaan, mikäli jokin investointi on mahdollinen. Ns. tutkimustyö tai tuntemattoman selvittäminen on itselleni mielenkiintoista – sitä, kun saa tietyn palan loksahtamaan kohdalleen. Pidän myös vastuusta ja siitä, kun työtä tehdään tiimeissä ja ympärillä on ihmisiä, joiden kanssa voi sparrailla. Sosiaalinen kulma on myös mielenkiintoinen, eli kohdeyhtiöiden ja ihmisten tapaaminen sekä matkustaminen kohdemaihin. Viime viikolla kävin Etelä-Afrikassa ja tulevina viikkoina vierailen Keniassa. Finnfundilla matkustaminen on hoidettu hyvin ja jouhevasti, ilman ongelmia.

Finnfund on työpaikkana ainutlaatuinen Suomessa – missään muussa instituutiossa ei pääse tekemään pääomasijoittamista kehitysmaissa, mikä on hieno kokemus. Pidän itseäni onnekkaana, että päädyin töihin tänne. Ainutlaatuisen työtehtävän vastaparina on toki haastavat tehtävät ja epävarmuus, jonka kanssa täytyy elää, mitä tulee hankkeisiin. Tutkimustyön ja tiimin tuen avulla tekeminen kuitenkin onnistuu mukavasti.” – Tuomas Vaulanen

 

Toivotamme Tuomakselle ja Finnfundille oikein paljon onnea ja menestystä tulevaan!


Kuvituskuva: Jussi Ratilainen. Kuvassa vasemmalta investointianalyytikko Kelvin Kiiru, ympäristö- ja yhteiskuntavastuutiimin päällikkö Riikka Thomson ja rahoituspäällikkö Ulla-Maija Rantapuska.

,

description

“ (1)

 

Ota yhteyttä