Heli Huhtala on OAJ:n uusi talousjohtaja

EXECUTIVE SEARCH

OAJ

OAJ on maailman ainoa työmarkkinajärjestö, joka vastaa oman maansa kaikkien opettajien edunvalvonnasta. Sen jäsenet työskentelevät koulutus-, kasvatus- ja tutkimustehtävissä päiväkodeissa, peruskouluissa, lukioissa, ammatillisissa oppilaitoksissa, aikuisoppilaitoksissa, ammattikorkeakouluissa ja yliopistoissa. OAJ:n jäsenmäärä on noin 120 000; se on Suomen kuudenneksi suurin ammattijärjestö ja korkeasti koulutettujen työmarkkinakeskusjärjestö Akavan sekä Julkisalan koulutettujen neuvottelujärjestö JUKOn suurin jäsenliitto.
OAJ rakentaa Suomen parasta työyhteisöä ja erinomaiset työntekijät ovat sen kivijalka. Strategiansa mukaisesti OAJ:n toimintatapa kaikessa toiminnassa on:
  • Jäsenten palvelu asiantuntevasti ja sydämellä
  • Arvojen mukainen toiminta aina: oikeudenmukaisesti, avoimesti ja vastuullisesti
  • Yhteistyökumppanina OAJ on luotettava ja ratkaisuhakuinen
oaj-logo-vaaka-rgb_kevyt

Heli Huhtala on nimitetty OAJ:n uudeksi talousjohtajaksi

OAJ:n talousjohtajaksi on valittu FM Heli Huhtala. Talousjohtajan vastuualueisiin ja noin 15 henkilön organisaatioon kuuluvat talouspalveluiden ohella ICT- sekä kiinteistöpalvelut. Lisäksi hän vastaa järjestön sijoitustoiminnasta. Huhtala siirtyy OAJ:hin CMI – Martti Ahtisaari Peace Foundationin talousjohtajan tehtävästä.

Huhtalan valintaa puolsivat hänen erittäin monipuolinen työkokemuksensa sekä julkiselta että yksityiseltä sektorilta että säätiöstä. Lisäksi hänellä on vahva osaaminen talousjohtamisen eri osa-alueista. Valinnassa painottuivat myös hänen laaja johtamiskokemuksensa sekä sijoitustoiminnan erityisosaaminen.

Huhtala on mielissään nimityksensä johdosta:

 

– Olen iloinen saamastani luottamuksesta ja innostunut mahdollisuudesta olla mukana edelleen vahvistamassa OAJ:n mahdollisuuksia valvoa jäsentensä etuja ja luoda heille turvaa muuttuvassa työelämässä. Järjestön vakaana pysynyt jäsenmäärä ja vahva taloudellinen asema antavat tulevalle työlleni hyvät lähtökohdat, Huhtala sanoo.

 

Huhtala on työskennellyt aiemmin esimerkiksi Suomen Pankissa sijoitusjohtajana sekä yksityisen sektorin varainhoidossa Helsingissä ja Lontoossa. Vuodesta 2019 vuoden 2021 loppuun hän työskenteli Tampereen korkeakoulusäätiössä talous- ja rahoitusjohtajana vastuualueinaan talous, tilapalvelut ja IT. Lisäksi hänellä on kokemusta hallitustyöstä esimerkiksi Suomen Yliopistokiinteistöt Oy:n sekä Länsi-Uudenmaan Säästöpankin hallituksen jäsenenä. CMI:ssä hänen vastuualueelleen kuuluu talouden lisäksi HR, hallintopalvelut ja IT.

OAJ:n kehitys- ja henkilöstöjohtaja Jari Cavernelis kommentoi Helin valintaa:

 

– OAJ:n talousjohtajan tehtävä kiinnosti jopa poikkeuksellisen laajasti ja saimme runsaasti hakemuksia kokeneilta talousalan ja sijoitustoiminnan ammattijohtajilta. Tähän vaikutti osaltaan myös MPS:n laajat ja laadukkaat verkostot. Heli Huhtalan laaja-alainen kokemus ja tulokset työuran eri vaiheissa vakuuttivat OAJ:n hallituksen ja hyvistä kanssahakijoista huolimatta valintapäätös oli yksimielinen.

Meille oli tärkeää löytää talousjohtaja, jolla on vankka johtamiskokemus ja vahva osaaminen erityisesti sijoitustoiminnasta. Saimme Helistä analyyttisen ja tavoiteorientoituneen ammattijohtajan, jolla on myös hyvät henkilöstöjohtamisen taidot. 

 

MPS Executive and Board & seniorikonsultti Ulla Nikula onnittelevat Heli Huhtalaa nimityksen johdosta ja toivottavat menestystä uuteen tehtävään!

huhtala-heli-oaj-by-jarkko-mikkonen

Kuva: Jarkko Mikkonen 

description

“ (1)

 

Ota yhteyttä