Taina Susiluoto on valittu Olympiakomitean toimitusjohtajaksi

EXECUTIVE SEARCH

Suomen Olympiakomitea

Suomen Olympiakomitea on valtakunnallinen liikunta- ja urheilujärjestö, joka toimii sen hyväksi, että suomalaiset liikkuisivat enemmän ja menestyisivät huippu-urheilussa. Yhdessä jäsenjärjestöjen ja yhteistyökumppaneiden kanssa järjestö rakentaa liikunnasta ja urheilusta elinvoimaa Suomeen.
Olympiakomitea muodostaa yhden suomalaisen urheilun joukkueen sekä yhden urheilun äänen yhteiskuntaan. Sen avulla taataan paremmat liikkumisen ja urheilun mahdollisuudet kaikille suomalaisille. Olympic Team Finland toimii Olympiakomitean kasvoina, kun huippu-urheilijamme tavoittelevat menestystä kansainvälisillä areenoilla.
Pelkästään yksilöt eivät saa menestystä aikaan. Suomalaiset liikkuvat ja voittavat yhdessä. Tätä ajatusta ajaa Suomen Olympiakomitea.
olympiakomitea-logo

Taina Susiluoto on Olympiakomitean uusi toimitusjohtaja

OTM Taina Susiluoto nimettiin Olympiakomitean toimitusjohtajaksi 7.4.2022. Paikka tuli avoimeen hakuun toimitusjohtaja Mikko Salosen ilmoitettua siirtyvänsä pois Olympiakomitean palveluksesta. Susiluoto siirtyy uuteen tehtäväänsä Elinkeinoelämän keskusliitosta, jossa toimi johtajana. Hän aloittaa Olympiakomitean palveluksessa virallisesti kesäkuun alussa 2022.

Susiluoto kommentoi nimitystään seuraavasti:

 

– On ilo aloittaa Suomen suurimman kansanliikkeen palveluksessa. Liikunnalla ja urheilulla on suomalaisten elämässä merkittävä rooli niin fyysisen kunnon kuin henkisen kestävyyden ja mielenterveyden vahvistamisessa, Susiluoto sanoo.

– Koen tärkeäksi, että saisimme pandemian aikana harrastuksista pudonneet 20 000 lasta ja nuorta palaamaan liikunnan pariin. Samalla meidän on kyettävä entistä paremmin tukemaan kilpaurheilijoita ja heidän valmentajiaan kansainväliseen menestykseen, sillä huippuhetket urheilussa liikuttavat meitä kaikkia. On selvää, että viimeaikaiset häirintätapaukset huomioiden tulen tekemään määrätietoisesti työtä vastuullisen ja terveen urheilukulttuurin edistämiseksi.

 

Koulutukseltaan Susiluoto on oikeustieteen maisteri. Hän on työurallaan aiemmin toiminut mm. osastopäällikkönä työ- ja elinkeinoministeriössä ja puolustusministeriössä sekä asiantuntijana kansainvälisissä järjestöissä.

Olympiakomitean puheenjohtaja Jan Vapaavuori oli tyytyväinen todetessaan avoimen tehtävän herättäneen laajalti kiinnostusta. Hän toivottaa Susiluodon lämpimästi tervetulleeksi Olympiakomiteaan:

 

– Saimme runsaasti hyviä hakemuksia, mikä osoittaa ilahduttavaa kiinnostusta Olympiakomitean työtä ja tarkoitusta kohtaan. Perusteellisen rekrytointiprosessin jälkeen hallitus päätyi kuitenkin yksimielisesti Taina Susiluodon valintaan. Uskomme saavamme hänestä laaja-alaisen, modernin ja innostavan johtajan, joka kykenee myös menestyksekkääseen laajempien verkostojen johtamiseen, Olympiakomitean puheenjohtaja Jan Vapaavuori sanoo.

 

MPS toivottaa Tainalle ja Olympiakomitealle paljon onnea ja menestystä tulevaan!

executive-and-board-olympiakomitea-taina-susiluoto

Kuva: Elinkeinoelämän keskusliitto

description

“ (1)

 

Ota yhteyttä