Tietoturvaa digioppimisella – tunnetta, tietoa vai molempia?

8.6.2021

Kun omalle henkilöstölle halutaan kouluttaa tietoturvaa, otetaan yleensä ohjeistus ja muokataan siitä jotain suhteellisen kiinnostavaa. Ohjeistukset voivat kuitenkin olla jo liiankin tuttuja, eivätkä ne aina heijastele arjen tilanteita riittävän ketterästi. Yksilötason tietoturva toteutuu varmimmin kiinnostuneen ja sitoutuneen asenteen kautta.

Voiko verkkokoulutuksella muuttaa asenteita? Saako pakkopullasta inspiroivaa herkkua, joka puhuttaa koko organisaatiota? Entä miten voisi purkaa yksilön ja yhteisön häpeäkuormaa, jotta ”en osannut” tai ”no se nyt lipsahti” eivät aiheuttaisi poikkeamia?

Etätyö ja uudet hybridityöskentelyn mallit ovat tuoneet painetta päivittää tietoturva- ja suojaohjeistuksia. Samalla pitäisi varmistaa, että ohjeet otetaan osaksi muuttuvaa arkea, paikkariippumattomasti. Auttaisiko vaikkapa ripaus huumoria tai sosiaalisuutta sen sijaan, että ohjeistuksia yritetään käydä pilkuntarkasti läpi?

Webinaarissa MPS:n luova johtaja Eevi Kuokkanen kertoi, miten tunteet ja tieto yhdistetään tietoturvaa varmentavaksi tekijäksi verkkokoulutuksen avulla. Tilaisuuden avasi MPS Prewisen toimitusjohtaja Anna Heiliö.


Tilaa maksuton webinaaritallenne sähköpostiisi tästä:

Samalla pääset näkemään muitakin MPS:n webinaaritallenteita työelämän ja uran ajankohtaisista asioista. Näet kaikki webinaarit täältä.