Research-konsultin työpäivä MPS:llä

MPS:n Head of Candidate Sourcing Taina Degerlund kirjoittaa eräästä työpäivästään. Mitä kuuluu Research-konsultin työhön? Ainakin monipuolista tiedonhankintaa, selvittelyä ja monenlaista muuta mielenkiintoista.

Research-konsultin aamu alkaa

Huomenta armas läppäri! Aamu ja ajatus vielä aika kirkas, voisin vaikka soitella uramahdollisuudesta muutamalle kiinnostavalle henkilölle, ehkä ehdin ennen kuin heidän aamupalsunsa alkavat. Olispa kiva, jos syttyisi kiinnostusta ja löytyisi oiva matchi!

Oli mielenkiintoiset puhelut, tuli niin hyviä kysymyksiä että opin taas itsekin lisää. Mitäs seuraavaksi, muistiinpanot ajan tasalle ja sitten vähäksi aikaa yritystietokannan syövereihin. Löytyisköhän sieltä vielä jokin uusi kulma tähän hakuun, tää on to-del-la hankala. Ehkä, ehkä tää vois olla jotain!

Avaan Recruiterin, josko se toisi tuoreita osumia. Tää hakustringi olikin aika hyvä, löytyi pari uutta kiinnostavaa profiilia. Jaa, missäs tämä kandi olikaan töissä aiemmin, ei ollutkaan tuttu firma, täytyy tsekata tarkemmin!

Ja sitten ajatuksen kanssa tämä alustava työtehtävän kuvaus läpilukuun. Hyvät speksit jo, mutta nämä asiat pitää asiakkaalta vielä tarkistaa toimeksiannon aloituspalsussa iltapäivällä. Hei, tämähän onkin monin tavoin aika samanlainen homma kuin mihin haettiin toisen konsultin kanssa pari vuotta sitten, taisi silloin olla nämä jutut niitä, jotka kandeja eniten pohdituttivat, otetaanpa ne pöydälle myös. Oli muuten joku tosi hyvä tyyppi siinä vanhassa haussa, jäi hopealle tai pronssille silloin – mitäköhän hänelle nykyään kuuluu? – Mitä muuten tämä kirjainlyhenne tarkoittaa? Täytyy googlata – hei tämähän on kiinnostava saitti, tosi paljon tietoa tästä toimialasta, pitääkin tutustua ihan kunnolla. Aha, puhelin soi – kiva että palasi asiaan, oli avoimin mielin, laitan lisätietoa menemään ja katsotaan, innostuuko mukaan keskusteluihin!

Sitten palsu konsultin kanssa, katsotaan mitä hänellä mielessä, kuinka tästä eteenpäin. Harmi kun ykkösehdokas vetäytyi, mutta joskus näin käy, varsinkin kun markkina on kuuma.

Tiedonhakua ja sparrailua

Oisko jo lounasaika? Voisin tehdä pienen kävelylenkin myös, eipä tänään vielä tullut ulkoiltua kun kotitoimistolle jäin. Huomenna taidan mennä ihan konttorille, kiva päästä välillä ihmisten ilmoille ja kuulemaan työkuulumisia ja muutakin. Ai niin, kollega kävi juuri meidän Ruotsin-toimistolla, toikohan tuliaisia? 🙂

Palaveri asiakkaan kanssa Teamsilla. Saatiin hyvä ja selkeä speksi ja löydettiin asiakkaan kanssa yhteinen näkemys haettavan henkilön taustoista. Nyt on hyvä fiilis aloittaa tämä research! Nää tyypit ei välttämättä oo Linkkarissa, mitähän kaikkia tietolähteitä viimeksi käytin. Täytyy tsekkailla ne muistiinpanot ja aikatauluttaa tämän työstö kalenteriin seuraaville päiville ja varata konsultin kanssa sparraushetki.

Jahas, alkaa vähän kahvihammasta kolottamaan. Huomenna onkin kiva, kun toimistolla on yhteinen kahvihetki, niin saan rupatella mukavia kollegojen kanssa. 

Iltapäivän viimeiset puserrukset. Mitäs kaikkea huomenna olikaan..? Hei, jes huomennahan on se Lifeworks Tule löydetyksi -sparraus ja vielä livenä, huikeeta. Päästään yhdessä valmennettavan kanssa pohtimaan, mitä kaikkea siellä Linkkari-profiilissa olisi hyvä nostaa esiin, jotta mahdollisuudet tulla löydetyksi uuteen tehtävään kohenee ja samalla saadaan profiili priimakuntoon. Nyt laitan vielä muutamat InMailit ennen työpäivän lopettamista.

Mahtuipa tähänkin päivään taas kaikenlaista. Jos tällainen työpäivä voisi tuntua susta mielenkiintoiselta, ehkäpä sinussa on Research-konsultin ainesta!


Research-konsulteilla on hyvä työmarkkinoiden tuntemus ja vahvaa osaamista monipuolisten lähteiden hyödyntämisestä. Taustoiltaan erilaisia osaajia yhdistää halu onnistua, kehittyä ja tuottaa asiakkaalle huipputuloksia. Liity tiimiimme!


 

Muut aiheeseen liittyvät blogit

Stay tuned!