Suorahaulla uraunelmaan Suomen suurimmalle työnantajalle

Rekrytointipalvelut

Joanna Brady-Bister aloitti helmikuussa 2024 työssään Helsingin kaupungin henkilöstöpolitiikan johtajana, Kaupunginkanslian henkilöstöosastolla ja vetää Vastuullinen työnantaja -yksikköä. Yksikön rooliin kuuluu toteuttaa yhdenvertaista, tasa-arvoista ja oikeudenmukaista henkilöstöpolitiikkaa sekä uudistaa työelämän käytäntöjä, jotta kaupunki on houkutteleva ja hyvä työpaikka.

MPS-Referenssit-Helsingin-kaupunki-logo

 

Joanna+Brady-Bister-MPS-SuorahakuJoanna löydettiin tehtävään MPS suorahaulla. Heti kun asiakkuusjohtaja Tuija Soininen oli häneen yhteydessä, Joanna muisti aiemmin jokusen Helsingin kaupungin avoimen HR-tehtävän nähtyään ajatelleensa, että työnantaja kiinnostaa. Tuijan kannustava viesti siitä, että hänen taustansa näyttää sopivalta tähän tehtävään houkutti lähtemään hakuprosessiin mukaan. Joanna tuskin olisi hakenut ilman, että häneen oltiin yhteydessä, sillä varsinaista syytä aktiiviseen työnhakuun ei ollut.

 

Uudessa työssä 3 tärkeintä motivaatiotekijää

Joannaa motivoi uudessa työssään erityisesti Helsingin kaupunki työyhteisönä ja organisaationa. Samaan aikaan se on myös haastavin tekijä. Ainutlaatuinen, valtava HR-organisaatio on kiinnostava työympäristö, joka tuo kaikkine toimialoineen ja liikelaitoksineen erityistä kierrettä asioiden edistämiseen.

Toisena hän mainitsee kaikki huippuasiantuntijat ympärillään. On etuoikeutettua työskennellä kollegoiden kanssa, joilta oppii jatkuvasti uutta.

Kolmantena merkityksellisyyden tunnetta Joannalle luo se, että pääsee omalta osaltaan edistämään kaupunkilaisten arkeen liittyviä ja yhteiskunnallisesti merkittäviä asioita. Nykyisessä roolissa on myös aiempaa enemmän tilaa strategisemmalle tekemiselle.

 

Muutoshankkeet auttaneet uralla eteenpäin

Merkittävimpänä asiana urallaan kehittymisessä Joanna kokee erilaiset muutoshankkeet. Aiempaa työympäristöä valtionhallinnossa leimasivat erilaiset toiminnan tehostamiset, ulkoistamiset, yhdistämiset ja alueellistamiset. Vaikka kaikki nämä olivat monella tapaa myös uhkia työyhteisöille, ne kuitenkin samalla kasvattivat osaamista ja opettivat ennen kaikkea tunnistamaan oman resilienssin muutoksen keskellä. 

Aiemmassa tehtävässään henkilöstöyksikön päällikkönä Joanna oli tyytyväinen ja varmasti uusia haasteitakin olisi ollut luvassa. Uudessa tehtävässä kuitenkin houkutteli ajatus siitä, että oma ura kehittyisikin siihen suuntaan, että pääsisi keskittymään asioihin, joihin on vahvin kiinnostus HR-kentältä.

Joannan HR-kokemuksen laaja-alaisuus kuitenkin helpottaa yhteistyötä sidosryhmien ja oman osa-alueensa huippuosaajien kanssa, vaikka detaljitasolla ei kaikesta tarvitsekaan pysyä kartalla. 

 

Uraunelmaa toteuttamassa juuri nyt

Kehittymisen mahdollisuudet Helsingin kaupungilla ja nykyisessä tehtävässä ovat laajat. Mielekkyyttä päiviin tuo mahdollisuus tehdä työtä oman synnyinkaupungin hyväksi ja edistää siten tärkeitä asioita.

Uusia haasteita kaipaaville Joanna vinkkaa, että epämukavuusalueella usein oppii ja kehittyy. Lisäksi oman organisaation sisälläkin kannattaa verkostoitua ja mennä rohkeasti uusiin projekteihin ja rooleihin. 

 

Suorahaku­prosessi saa kiitosta

Koko prosessi sekä MPS:n kuin Helsingin kaupungin suhteen oli Joannan mukaan ammattitaitoinen ja selkeä. Prosessi eteni niin, että aina tiesi missä mennään ja mitä tapahtuu seuraavaksi.

Rekrytointiprosessi oli pitkä ja monivaiheinen. Joanna kuitenkin kokee, että prosessin aikana sai tutustua syvällisesti tehtävään ja työnantajaan sekä sai mahdollisuuden jäsennellä omia ajatuksia ja odotuksia. Kun ei itse ole hakenut tehtävään, ajatustyötä tarvitsee tehdä enemmän prosessiin lähtemisen jälkeen.

Joannaa ilahdutti se, kuinka hyvin perehtynyt Tuija oli tehtävään ja työnantajaan. Nyt työskenneltyään tehtävässä jo hyvän tovin, hän kokee, että rekrytoinnin aikana tullut mielikuva tehtävästä, työympäristöstä ja johtamiskulttuurista on pitänyt erittäin hyvin paikkaansa. Hän suositteleekin lämpimästi kaikkia hyppäämään MPS:n suorahakuun mukaan, jos ja kun yhteydenotto tulee. Hän on saanut omaankin tiimiinsä juuri oikeanlaisen osaajan MPS:n avulla. 

» Lue myös Joannan rekrytoineen Petri Lumijärven ajatuksia rekrytointiprosessista

Artikkelin yläkuva, kuvalähde: Helsinki Partners, kuvaaja: Jussi Hellsten
Henkilökuva Joanna Brady-Bister, kuvaaja: Sakari Röyskö

 

“ (1)

Kiva yksityiskohta oli se, että rekrytointiprosessin ajan Tuija puhui tulevasta esihenkilöstä ja kollegoista etunimillä ja selvästi muutenkin tunsi tehtävän hyvin.

 

Joanna Brady-Bister

Henkilöstöpolitiikan johtaja, Helsingin kaupunki

description

“ (1)

 

Ota yhteyttä