Business coaching tukee Valmet Automotiven kasvua

Nopeassa kasvussa oleva Valmet Automotive työllistää Salon akkutehtaalla 800 ihmistä. Viidessä vuodessa liikevaihto on kasvanut nollasta 980 miljoonaan euroon. Viimeiset kaksi vuotta Salon tehtaan kasvua on kipparoinut Salon tehtaan toimitusjohtaja Kimmo Suupohja. Valmet Automotive hyödynsi MPS Business coachingia kasvumatkallaan.

Hurjien kasvuvuosien keskellä toimitusjohtaja Kimmo Suupohja sai tehtäväkseen toiminnan vakiinnuttamisen. Aiemmin esihenkilöosaamista ei ehditty kehittää. Kimmolle organisaation hyvä johtaminen on ollut aina tärkeää ja se näkyy tuloksessakin.

va_logo-e1528261601446 (003)

Coaching esihenkilöiden tukena

”Olimme suoriutuneet hyvin ja kaikki tulokset oli ylitetty, mitä meille oli asetettu, mutta meidän piti kehittää leadershipiä”, kuvaili Suupohja tilannetta, jossa coaching otettiin käyttöön.

Valmet Automotiven Salon tehtaalla oli paljon tuoreita ja nuoria esihenkilöitä ja taustalla oli myös useita organisaatiomuutoksia, joiden vuoksi esihenkilöiden kehittämiseen haluttiin panostaa.

Tavoitteena on myös tehostaa järjestelyä, jossa Valmet Automotiven Salon tehtaalta lähetetään osaajia ja esihenkilöitä uusille tehtaille.

Business coaching -palveluista vastaava Minna Hirsimäki ja MPS olivat Suupohjalle ennestään tuttuja ja yhteistyö pohjautui vahvaan luottamukseen: ”Kun valitaan coachit esimiestaitojen kehittämiseen, niin se vaatii sellaisen partnerin, johon luottaa 120 %. Se on niin tärkeä tehtävä, että sitä ei voi kilpailuttaa ja katsoa, mistä saa halvalla. Pitää olla varma siitä, että coachaus toimii”, Kimmo kertoi.

Skeptisyys coachingia kohtaan muuttui oman kokemuksen myötä

Kimmo Suupohja kertoi olleensa itse hyvin skeptinen coachingin suhteen, kunnes hän itse vuosia aiemmin kokeili coachingia MPS:n kautta: 

KimmoSuupohjaVa

”Löysin itsestäni sellaisia kipukohtia, joita en ollut havainnut ja joita pääsin työstämään. Se avasi silmäni ja sen jälkeen olen käyttänyt itsekin mentorina coachingin keinoja”.

Tämän hetken yhteistyö Valmet Automotiven esihenkilöiden ja MPS:n välillä sisältää sekä coachingia että perinteistä esihenkilövalmennusta. Näitä kahta keinoa sekoittava toiminta sopii erityisen hyvin nuorille esihenkilöille ja johtajille.

 

Coaching toimii myös jämähtäneelle esihenkilölle

Coaching toimii nuorille, joilla ei ole vielä pitkää kokemusta, mutta myös kokeneelle esimiehelle, joka on lukossa tai jämähtänyt johtamisen osalta. ”Coach on hyvä vähän aukaisemaan ja auttamaan ajattelemaan uudella tavalla”, kertoi Kimmo Suupohja.

Parhaiten coaching toimii silloin, kun coachattavalla on kiinnostusta ja kykyä reflektoida ja kehittää omaa toimintaansa.

Kimmon mielestä coaching toimii myös korjaavaan tilanteeseen, jossa henkilöllä on esimerkiksi kehitettävää johtamistaidoissaan.

Coachingista varmuutta johtamiseen ja liiketoiminnan kasvua

Salon akkutehtaalla työskentelee 51 eri kansallisuutta ja toimihenkilöiden työkielenä on englanti. Valmet Automotivella coachingista haetaan tukea erityisesti esihenkilöiden viestintätaitoihin, ihmisten mukaan saamiseen sekä johtamisosaamisen kehittämiseen. ”Meillä uniikkia ovat ihmiset”, kertoo Kimmo siitä, miksi esihenkilöiden osaamista halutaan kehittää.

Kun Kimmo Suupohja näkee työpaikan käytävällä coachingissa mukana olevia esihenkilöitä, hän kysyy aina, miten coachin kanssa menee: ”Sieltä näen hymystä ja naamasta, kuinka innoissaan he ovat olleet keskusteluista”.

Kimmo uskoo, että positiivisuudella ja innostuneisuudella sekä oman johtamisosaamisen vahvistamisella on myös liiketoiminnalle hyviä vaikutuksia.

Coaching vie eteenpäin ja lisää itsevarmuutta

Osallistujat ovat Kimmon mukaan saaneet monenlaista hyötyä coachingista, kuten

  • sparrausta esihenkilötyöhön
  • vahvistusta omille ajatuksilleen ja toiminnalleen
  • vahvempaa itsetuntemusta
  • itsevarmuutta muiden johtamiseen
  • kannustamista ja ajatusten ohjaamista oikeaan suuntaan

Koska organisaation tavoitteista lähtevä coaching alkaa aina kolmikantakeskustelulla (Valmet Automotivella mukana oli toimitusjohtaja, coach ja coachattava), on organisaation tahtotila vahvasti mukana coachingissa, vaikka osallistumisesta muodostuukin aina jokaisen osallistujan oma henkilökohtainen kasvumatka.

Hyvällä coachilla on kaksi korvaa ja yksi suu

Kimmo arvostaa sitä, että coach on itsekin kokenut ja ollut mukana työelämässä, jolloin hän ymmärtää paremmin erilaisia tilanteita. Coachissa tärkeää on myös kuuntelutaito, luottamuksellisuus sekä kunnioitus. ”Coach voi sanoa myös suoraan ja haastaa coachattavan uskomuksia. Coaching ei ole mannapuuroa ja mansikkaa”, tiivistää Kimmo Suupohja business coachingin hyödyt.

Valmet Automotiven esihenkilöiden coachina toimineiden Minna Hirsimäen ja Iiro Pohjanoksan mielestä parasta yhteistyössä on ollut se, että osallistujat olivat innoissaan lähdössä avaamaan itseään ja pohtimaan omaa johtamistapaansa ja kaksi ylennystäkin on tapahtunut coachingin aikana.


Business coaching on organisaatioille tarjottavaa coachingia, jota MPS:llä tekee yli 30 sertifioitua business coachia. Business coaching -matka kestää tyypillisesti 3-12 kuukautta ja coach ja coachattava tapaavat sovitusti 1-2 kertaa kuukaudessa.

Coaching sopii esimerkiksi uuden tehtävän haltuunottoon, johtajille eri tilanteissa, esihenkilötaitojaan kehittävälle sekä haastavan työtilanteen kohdanneelle.

Tutustu MPS business coachingiin

 

“ (1)

Meillä uniikkia ovat ihmiset.

 

Kimmo Suupohja

Toimitusjohtaja, Valmet Automotive, Salo

description

Ota yhteyttä