Savon Media | Urapolut ovat työelämän uusi suunta

to 5. syyskuuta 2019 14.06.00

Kirjoittaja: Sanna-Liisa Kiiskinen / Savon Media

Lähes 45-vuotias suomalainen perheyhtiö MPS rantautuu Kuopioon syyskuussa. 1970-luvun alussa kaksi nuorta miestä perusti silloiseen maailman aikaan uudenlaisen palvelun yrityksille: henkilöarviointien tekemisen. Vuosien aikana yritys on laajentunut 150 henkeä työllistäväksi kansainväliseksi rekrytoinnin, suorahaun ja henkilöstön kehittämisen asiantuntijaksi. Uusin palvelun muoto on yksityishenkilöille suunnattu urapalvelu Lifeworks, jolle on selkeästi löytynyt tarvetta työmarkkinoilla.

-Jokunen vuosi sitten huomattiin, että rekrytointiprosessissa mukana olleet hakijat kaipasivat sparrausta työnhakuun. Usein on vaikeaa itse tunnistaa omaa osaamistaan ja haastavaa selvitä yksin. Olemme ikään kuin osaamisen kehittämisen Personal Trainereita, autamme tavoitteen kirkastamisessa, tekemisen suuntaamisessa oikeisiin asioihin ja nopeutamme tavoitteiden saavuttamista, kuvailee liiketoiminnan kehittämispäällikkö Linda Neiglick.

Palvelutarjooma on räätälöitävissä

Urapoluille mahtuu tunnistettavia risteyskohtia, joihin Lifeworks pureutuu omissa palveluissaan.

-Työurien aikana on tunnistettavissa neljä tyypillistä taitekohtaa, joissa sparria kaivataan: Olet joko urasi alkumetreillä, olet töitä vailla, olet jumissa oman urakehityksesi kanssa tai haluat kasvaa ja kehittyä johtajana.

Tammikuussa avattu urapalvelu on saanut hyvän vastaanoton eikä palvelun maksullisuus tunnu olevan kynnys sen käytölle. Asiakas voi valita omalle lompakolleen ja elämäntilanteelleen sopivan palvelun. Suosituimmaksi teemaksi on noussut uralla eteneminen.

-Yksi suosituimmista on Uralla eteenpäin -kolmen tapaamisen sarja, jossa ammatticoach avaa urajumia, jos et itse pääse eteenpäin. Palvelun valinta riippuu henkilön tavoitteista ja voi joskus vaatia jatkokouluttautumista. Edullisin palvelumme on alle neljä euroa kuukaudessa ja kallein ammattijohtajille suunnattu reilun tuhannen euron Executive Career Coaching -sparraus.

Saadun palautteen mukaan onnistumisia on jo koettu ja maan rajat eivät tunnu olevan esteenä.

-Olemme saaneet hyvää palautetta muun muassa asiakkaalta, joka jo kahden coachauskerran jälkeen löysi unelmiensa työpaikan. Digitaalisuus mahdollistaa palvelun käytön missä päin maailmaa tahansa. Meillä on asiakkaita myös Suomen rajojen ulkopuolella, Neiglick kertoo

Suomen karttaa katsottaessa MPS-yhtiöt löytyy jo muista ilmansuunnista, paitsi idästä. Tänne yrityksen tuo mielenkiintoiset markkinat ja jo olemassa olevat asiakkaat. Syyskuussa avattava toimisto tarjoaa apuaan henkilöstön elinkaaren eri vaiheisiin.

-Palvelumme kattaa henkilöstön koko elinkaaren tulevan henkilöstön rekrytoinnista, nykyisen kehittämisestä mahdollisten poislähtevien tukemiseen. Eroamme kilpailijoista siinä, että olemme alan suurin toimija, joka ei tee henkilöstövuokrausta. Voisi sanoa, että toimimme työkäyttäytymisen ja liiketoiminnan yhdistäjänä, asiakkuusjohtaja ja tulevan Kuopion yksikön vetäjä Jarkko Sipiläinen taustoittaa.

Yritys on jo pitkään toiminut Varkaus-Outokumpu-Joensuu -sektorilla. Toimiston sijoittuminen Kuopioon seuloutui hyvän sijainnin perusteella.

-Suomessa välimatkat ovat tunnetusti pitkiä, nyt voimme palvella asiakkaitamme myös paikallisesti Itä-Suomessa. Kuopio on kuudes paikkakuntamme Suomessa, haluamme olla täällä läsnä. Vauhdittajana oli myös se, että olemme Hanselin sopimustoimittaja seuraavat neljä vuotta.

Syyskuussa Kuopiossa pidettävät Rekry, työelämä & koulutusmessut ovat MPS:lle luonteva tilaisuus toiminnan lanseeraukseen.

-Olemme olleet rekrytointitapahtumissa pääkaupunkiseudulla ja Tampereella. Nämä messut on suunnattu myös yksilöasiakkaille, mikä sopii meille hyvin. Mutta haluamme tietysti verkostoitua myös paikallisten yritysten kanssa, Sipiläinen painottaa.


Kirjoittaja on Sanna-Liisa Kiiskinen ja alkuperäinen teksti on julkaistu Savon Median julkaisemassa Rekry 2019 -messulehdessä, joka on luettavissa täältä.