Johtamisen maailma -blogi

Potkuri-filosofiasta potkua elämään!

05.07.2017 | Carita Martas

Nelilapainen potkuri kuvastaa elämän neljää tärkeää osa-aluetta: terveyttä, perhettä, lähintä ystäväpiiriä ja verkostoja sekä työtä. Kaikkien osa-alueiden ollessa balanssissa, potkuri pyörii tasaisesti kuljettaen elämän venettä läpi tyynten ja tyrskyjen, tasaisesti ja varmasti.


Lomalla viimeinkin - mitä on hyvä lomailu?

03.07.2017 | Mari Jokiranta

Kesäkaudella on aika ladata akkuja ja palautua taakse jääneestä työrupeamasta. Mitä sitten on hyvä lomailu tai onnistunut palautuminen ja miten omaa hyvinvointia voi tukea lomailun avulla? Aiheesta tekee työpsykologista tutkimusta hollantilaistutkija Jessica de Bloom Tampereen yliopistossa.


Onko työhakustrategiasi tehokas?

19.06.2017 | Päivi Montgomery

Ei ole yhdentekevää, millaisella suunnitelmalla ja valmistautumisella lähdet työnhakuun uusia haasteita etsiessäsi. Kuitenkin usein työnhakua vierestä seuratessani näen ihmisten ryhtyvän toimeen ilman selkeää tavoitetta, aikataulua tai edes kunnollista valmiutta kertoa omasta osaamisestaan.


Mistä on piilotyöpaikat tehty?

12.06.2017 | Carita Martas

Työnhaku on usein aikaa vievää puuhaa ja helposti saattaa ajatella, että aktiivisesti työtä hakiessa elämä on pelkkää hakemusten näpertelyä ja CV:n hiomista. Hakemusten kirjoittamisen lomassa kannattaa kuitenkin muistaa vanhat työkaverit, asiakkaat sekä muut omaan työelämäverkostoon kuuluvat tutut.


Missä on juuri Sinun seuraava työpaikkasi?

02.06.2017 | Carita Martas

Tiedätkö mistä kanavista töitä kannattaa etsiä? Kun entisaikaan työtä etsiessään kaivoi esiin painetun lehden ja selasi useita sivuja monen moisia ilmoituksia, nykypäivänä työpaikkailmoitukset ovat pirstaloituneet lukuisiin eri medioihin.


Etsitkö kumppania tositarkoituksella?

12.05.2017 | Johanna Leskinen

Niin kuin kumppanin valinta, on myös rekrytointi aina kahden kauppa. Pelkät kriteerit ilmoituksessa eivät hurmaa vastapuolta, vaan on myös aidosti kerrottava arvoistaan, yrityskulttuurista sekä työn merkityksellisyydestä.