Eettisen toiminta­kulttuurin kehittä­minen

Eettisyydestä kivijalka vastuulliselle toiminnalle

Kestävälle pohjalle

Luo pohjaa hyvälle liiketoiminnalle vahvistamalla organisaatiosi toiminnan eettisyyttä. Asiakkaat, sidosryhmät, työntekijät ja työnhakijat odottavat yrityksiltä oikein toimimista, ja eettisen toiminnan vahvistaminen on myös riskienhallintaa. Me MPS:llä autamme määrittelemään, mitä oikein toimimisen kulttuuri organisaatiossasi tarkoittaa, sekä tuemme sen viestimisessä ja juurruttamisessa.
Asiantuntijamme
Eevi Kuokkanen
Eevi Kuokkanen
eevi.kuokkanen@mps.fi +358 50 542 3823
OTA YHTEYTTÄ

Tutustu ratkaisuumme

Eevi Kuokkanen

Eettisen toimintakulttuurin kehittäminen

Duis aute irure dolor in reprehenderit in voluptate velit esse cillum dolore eu fugiat nulla pariatur. Excepteur sint occaecat cupidatat non proident, sunt in culpa qui officia deserunt mollit anim id est laborum.

Eettisen johtamisen arviointi ja kehittäminen

Me MPS:llä autamme eettisen johtamisen arvioinnin ja kehittämisen avulla määrittelemään ja sanoittamaan organisaatiosi eettiset tavoitteet sekä priorisoimaan toimenpiteitä yhteisessä prosessissa johdon, avainhenkilöiden ja henkilöstön edustajien kanssa. Tämä työ antaa askelmerkit kohti yhteistä viestintää, ohjeistusta ja kulttuurin muutosta. Kiteytyksenä työstä syntyy toimenpidesuositusten lisäksi eettinen lupaus, jonka organisaatiosi antaa sisäisille ja ulkoisille sidosryhmille.

Compliance: yhteisten sääntöjen mukainen toiminta

Vastuullinen ja sääntöjenmukainen toiminta edellyttää, että työntekijöillä on tieto yhteisistä periaatteista ja toimintaohjeista sekä kyky tunnistaa tilanteet, joissa sääntöjä pitää noudattaa. Erityisesti tarvitaan myös halua ja rohkeutta toimia oikein silloin, kun se on vaikeaa. Me MPS:llä toteutamme oivalluttavia Compliance -verkkokoulutuksia, joilla organisaatiosi ohjeistukset ja eettiset periaatteet heräävät eloon. 

Oikein toimisen kulttuurin juurruttaminen

Kun Code of Conduct ja eettiset periaatteet on yhteisesti määritelty, nämä organisaation keskeisimmät sääntökokoelmat ja niiden henki tulisi olla jokaisen selkäytimessä. Painotukset ovat eri tiimeillä erilaiset: yhdelle turvallisuus on ykkösasia, toista pohdituttaa diversiteetti. Kaikkeen ei myöskään voi olla ohjeistusta, joten yhteistä oikein toimimisen kulttuuria kannattaa vahvistaa avoimen keskustelun kautta. MPS:n Compliance Discussion Tool on keskustelutyökalu oikein toimimisen kultturiin juurruttamiseksi. Tiimit käyvät sen avulla läpi valittuja ohjeistuksia ja keskustella niiden herättämistä kysymyksistä ja ajatuksista sekä määritellä tarkemmin, mitä periaatteiden ja sääntöjen noudattaminen käytännössä tarkoittaa.

Arvot todeksi tiimeissä

Mitä työssämme tarkoittaa, että asiakas tulee aina ensin? Millaisissa tilanteissa meidän tulisi osoittaa rohkeutta? Tiimit sitoutuvat organisaatiosi yhteiseen arvopohjaan vahvemmin, kun ne pääsevät itse pohtimaan kuinka arvoja parhaiten toteutetaan käytännössä ja miettimään miten niiden toteutumista seurataan. Tähän oiva työväline on MPS:n  Tiiimien arvotyökirja (Value resolution tool).

Palvelumme

Tietoturvan hyvikset ja pahikset
- Asiakkaamme kertovat -

Tietoturvan hyvikset ja pahikset

Fingrid on yhteiskunnan toimivuuden kannalta kriittinen yritys, ja siksi tietoturvakoulutukseen on kiinnitetty jo pitkään paljon huomiota. Aihe vaatii kuitenkin jatkuvaa osaamisen ja valppauden ylläpitoa. Perinteinen verkkokoulutus oli jo nähty, joten halu tehdä jotain herättelevää, osallistavaa sekä Fingridin kulttuurin mukaisesti innostavaa oli suuri.

Ota yhteyttä

 

Eevi Kuokkanen
Eevi Kuokkanen
eevi.kuokkanen@mps.fi +358 50 542 3823
TUTUSTU