Palaute ja henkilökohtainen kehittymissuunnitelma

Tulokset puretaan vahvalla ammattitaidolla, emmekä jätä ketään yksin tulosten kanssa.

Kuten kaikissa MPS tutkimuksissa, myös 360-arvioinnissa tavoitteena on konkreettinen toiminnan muutos. Ihmisten käyttäytyminen muuttuu tyypillisesti vaiheittain - on mahdotonta hypätä suoraan ”loppuun” tai auttaa kaikkia täysin samoin keinoin.

Yksilötapaamisessa tai ryhmäworkshopissa annettava palaute tukee ratkaisukeskeisesti jokaista esimiestä hyödyntämään saamaansa 360-palautetta oman toimintansa kehittämisessä. Osaavat MPS Coachit opastavat jokaista palautteen saanutta oman henkilökohtaisen kehityssuunnitelman rakentamisessa. Keskustelu ammattilaisen kanssa auttaa tunnistamaan palautteesta olennaisen ja juuri itselle merkityksellisen.

Ratkaisukeskeinen lähestymistapa varmistaa, että esimiehen kehittyminen ja kasvu aikaansaadaan vahvuuksille rakentaen sekä itsetuntemusta lisäämällä ja vaikeitakin asioita pystytään käsittelemään rohkaisevasti sekä rakentavalla tavalla. Kehityssuunnitelmatyökaluja hyödyntämällä jokainen osallistuja saa tukea omien kehitystoimenpiteiden konkretisointiin, käytäntöön viemiseen ja tukiverkostojen rakentamiseen.

Kysy lisää tai pyydä tarjous

Kiinnostuitko? Ota yhteyttä!

Niilo Mäkelä, tutkimusjohtaja
niilo.makela@mps.fi
+358 20 746 9578

Jan Silvonen, asiakkuusjohtaja
jan.silvonen@mps.fi
+358 40 514 7715