Johtoryhmätutkimukset​

Kokonaisvaltaisessa johtoryhmätyön kehittämisprosessissa avaamme johtoryhmän nykytilanteen faktoiksi johtoryhmäbarometrin ja syvähaastattelujen avulla.

Johtoryhmätyöskentelyssä yhdistyy kaksi toisistaan vahvasti erilaista ulottuvuutta. Ensinnä organisaation tulevaisuuteen ja perustehtävään ja sen suorittamiseen liittyvät asiat, toisena ryhmän työskentelyyn ja työtapoihin liittyvät asiat. Vaikka tehtävään liittyvät asiat ovat erittäin tärkeitä, liian usein ne ovat ainoa asia, jonka ryhmä tiedostaa ja jota se aktiivisesti työstää. Jos ryhmäprosessi jää vaille huomiota, ryhmän tehokkuus voi laskea tai pahimmillaan yhdessä työskentely estyy kokonaan.

Tarkastelussa on yksittäisten jäsenten rooli sekä potentiaali osana ryhmää, koko ryhmän yhteistyön tehokkuus ja synergia sekä johtoryhmän vaikuttavuus muuhun organisaatioon. Tutkimusten pohjalta löydämme yhdessä tärkeimmät kehittämistoimenpiteet ja edesautamme johtoryhmätyön tavoitteellista ja systemaattista kehittämistä niin yksilö- kuin ryhmätasolla. MPS johtoryhmäbarometri mahdollistaa mitattavat tulokset johtoryhmän toiminnasta ja vaikuttavuuden arvioinnin työskentelyn kehittymisessä. Aloittava johtoryhmä -tutkimus taas keskittyy alkuvaiheessa olevan johtoryhmän toimintatapoja ja tehtäviä koskeviin asioihin sekä johtoryhmän jäsenten toimintaan. Tutkimuksessa paneudutaan muun muassa johtoryhmän ajankäyttöön, tiedonkeruuseen, päätöksentekoon, viestintään sekä toiminnan rytmitykseen.

Kysy lisää tai pyydä tarjous

Kiinnostuitko? Ota yhteyttä!

Niilo Mäkelä, tutkimusjohtaja
niilo.makela@mps.fi
+358 20 746 9578

Jan Silvonen, asiakkuusjohtaja
jan.silvonen@mps.fi
+358 40 514 7715