Elämänhallinta ja jaksaminen

”Organisaation arvojen tulisi vahvistaa elämänhallinnan tasapainoa.”

MPS-Tutkimus toteutti lokakuussa 2019 Jaksatko johtaa? -tutkimuksen, jossa selvitettiin elämän eri osa-alueiden tasapainon merkitystä hyvinvointiin ja jaksamiseen. Tutkimuksessa elämän osa-alueet oli jaettu työhön, kotiin, ystäviin ja harrastuksiin sekä terveyden ylläpitoon. Siihen vastasi 1353 suomalaista johdon ja työntekijöiden edustajaa.

Tutkimus mm. osoitti, että elämänhallinnan tasapainoon eniten haasteita varsinkin ylimmässä johdossa asettaa ylikuormittuminen työssä. Ylimmän johdon ylikuormittuminen työssä heijastui merkittävimmin kokemuksiin sosiaalisten suhteiden sekä terveyden ylläpidossa.

Tuloksissa nousi vahvasti esiin huoli työn ylikuormittavuuden aiheuttaman epätasapainon jatkumisesta. Vaikka suhtautuu työhönsä intohimoisesti, on aivan yhtä tärkeää varata aikaa myös palautumiseen ja akkujen lataamiseen. Pitkällä aikavälillä työn ylikuormitus väistämättä johtaa elämänhallinnan kokonaisvaltaiseen epätasapainoon ja voimavarojen loppumiseen.

Huomioidaanko organisaatiossanne niin johdon kuin työntekijöiden elämänhallinnan tasapaino ja jaksaminen?

Ota yhteyttä MPS-Tutkimukseen, niin voimme yhdessä suunnitella, miten lähdemme parantamaan elämänhallintaan ja jaksamiseen liittyviä haasteita organisaatiossanne.

Kysy lisää tai pyydä tarjous

Kiinnostuitko? Ota yhteyttä!

Niilo Mäkelä, tutkimusjohtaja
niilo.makela@mps.fi
+358 20 746 9578

Jan Silvonen, asiakkuusjohtaja
jan.silvonen@mps.fi
+358 40 514 7715