Osallistavan uudistumisen työkalut

Jotta yhteinen muutos myös tehtäisiin yhdessä, tarvitaan välineitä sen sisäistämiseen, jalostamiseen ja aikaansaamiseen. Digitaalisten työkalujemme ja konsultointimme avulla jokainen pääsee vaikuttamaan siihen, miten toimintaympäristön muutoksiin vastataan parhaiten omassa työssä ja omassa tiimissä. Tämä luo uusia, yhteisiä merkityksiä ja tehostaa organisaation tavoittelemaa uudistumista.

Räätälöimme ratkaisut juuri teidän tarpeisiinne sopiviksi.

Strategy radar | Strategialuotain

Pitäisikö muuttaa suuntaa, ja miten? Strategialuotaimen avulla voitte kerätä signaaleja suoraan etulinjoista ja jokainen pääsee vaikuttamaan. Samalla on tilaisuus viestiä kaikille suunnasta, joka on jo hahmoteltu. Kun toimintaympäristöä on itse pohtinut ja havainnoinut, sen aiheuttama muutostarve on helpompi oivaltaa.

Lue lisää >

Strategy engagement tool | Strategiatyökirja

Mitä valitut päämäärät merkitsevät arkisessa työssä? Miten muutamme toimintaamme? Strategiatyökirja antaa ryhtiä ja osallistuvuutta strategian pohdintaan ja toimeenpanoon tiimeille.

Lue lisää >

Compliance discussion tool | Oikein toimimisen juurruttaja

Kaikkeen ei voi olla kirjoitettuja sääntöjä. Kun ylätason periaatteet ja ohjeet on annettu, on aika kokoontua tiimeittäin pohtimaan, missä tarvitaan vielä tarkennusta ja luvat yhdessä: miten me toimimme, jotta toimimme oikein. Samalla tiimi saa tietoa itselleen relevanteimmista aihepiireistä vaatimustenmukaisuuden kannalta.

Lue lisää >

Value resolution tool | Tiimin arvolupaukset

”Arvot ovat vain sanahelinää, elleivät ne näy arjessa.” Anna tiimien itse tarkentaa, miten ne toteuttavat arvojen mukaista toimintaa ja miten tiimin kesken myös seurataan arvojen toteutumista.

Lue lisää >

Eettisen johtamisen ja toimintakulttuurin audit ja tuki

Eettisen johtamisen ja toimintakulttuurin audit ja tuki -prosessimme auttaa teitä määrittelemään oman ”eettisen hiekkalaatikkonne”: mitä oikein toimimisen kulttuuri teillä tarkoittaa.

Lue lisää >