Soveltuvuus­arviointi

Soveltuvuusarviointi ennustaa työssä menestymistä. Kun parhaat osaajat ovat tiedossa, mutta valinta ehdokkaiden välillä ei ole yksiselitteistä, soveltuvuusarviointi auttaa  hakijoiden keskinäisessä vertailussa peilaten tehtävässä menestymisen kriteereihin. Arviointi antaa tietoa ehdokkaiden vahvuuksista, kehittymisalueista sekä työskentelytyylistä, motivaatiosta ja kehityspotentiaalista. Soveltuvuusarviointi vähentää virherekrytoinnin riskiä ja auttaa uuden henkilön työssä ohjaamista.
Asiantuntijamme
Veronika Solovian
Veronika Solovian
veronika.solovian@mps.fi + 358 20 746 9486
TUTUSTU

“ (1)

Arviointi antoi henkilöstä sellaista tietoa, jonka koen hyödylliseksi hänen johtamisessaan. Itse en olisi hoksannut miettiä asiaa tältä näkökannalta.

 

Arviointiasiakkaan antama palaute

Noudatamme henkilöarvioinneissamme hyviä henkilöarviointikäytäntöjä. Soveltuvuusarviointimme toteutetaan aina monimenetelmäisesti ja ne sisältävät haastattelun lisäksi useita erityyppisiä arviointimenetelmiä. Esitämme johtopäätöksemme ja suosituksemme selkeästi ja ymmärrettävästi.    

Varmistamme arviointiemme osuvuuden perehtymällä tehtävässä menestymisen edellytyksiin, käyttämällä tarkoituksenmukaisia arviointimenetelmiä, sekä varmistamalla arviointikonsulttiemme huippuosaaminen. Seuraamme järjestelmällisesti asiakkaidemme tyytyväisyyttä arviointiprosessiin sekä arviointiemme osuvuutta, ja saamme kummastakin erittäin hyviä tuloksia.  

Lue lisää monimenetelmäisyydestä henkilöarvioinnissa.

- Intro Title -

Myynti kasvuun

– tehoa Mustin ja Mirrin tuotekoulutuksiin!

"Kurssit ovat interaktiivisia ja niitä on helpompi tehdä kuin perinteisiä Power Pointeja."
Noora Saloranta, HRD Specialist

Ota yhteyttä

Veronika Solovian
Veronika Solovian
veronika.solovian@mps.fi + 358 20 746 9486
TUTUSTU