Perehdytyksen verkkosisällöt

Onko perehdytyskouluksenne tehokasta, innostavaa ja oikea-aikaista, myös silloin kun vaihtuvuus on suuri tai kun tehtäviä vaihdetaan talon sisällä? Riippuuko perehdytyksen onnistuminen yksittäisten esihenkilöiden sitoutumisesta ja osaamisesta? Jotta uusi työntekijä pääsee mahdollisimman nopeasti tekemään tuottavaa työtä ja voi samalla kokea itsensä tervetulleeksi organisaatioon, perehdyttämisen on oltava systemaattista, tasalaatuista ja joustavaa.
Asiantuntijamme
Tatu Artman
Tatu Artman
tatu.artman@mps.fi +358 50 562 7894
TUTUSTU

“ (1)

Henkilöstöltä on tullut myönteistä palautetta verkkokurssien helppokäyttöisyydestä ja napakoista sisällöistä, jotka soveltuvat hyvin työn ohessa tapahtuvaan oppimiseen.

 

Päivi Lyly

Henkilöstön kehittämispäällikkö, Are

Verkkoperehdytys toivottaa uuden tekijän tervetulleeksi

Verkkokoulutus kaikissa eri muodoissaan tarjoaa hyvät eväät oikea-aikaiselle, paikkariippumattomalle ja riittävän kattavalle perehdytysohjelmalle. Siirtämällä osan perehdytysprosessista verkkoon vapautat perehdyttäjän aikaa muuhun työhön tai tehokkaampaan, kohdennetumpaan perehdytykseen.

Aloittava työntekijä on tyypillisesti hyvin motivoitunut ja tietää luultavasti jo paljon uudesta työnantajastaan. Siksi on tärkeää pohtia perehdytyksen eri toimenpiteiden roolia: missä kerrotaan ajantasaiset faktat, missä työyhteisön toimintatavat, missä taas liiketoiminnan ydinasiat. Esimerkiksi ”Meillä on xxx määrä työntekijöitä yy toimipisteessä” on usein tietoa, joka vanhenee jo ensi kesään mennessä. Olisiko teille tärkeämpää, että perehtyjä oppisi talon tavoille - niille, joita toivotaan noudatettavan eikä niille toisille? Vai onko tuotteenne tai palvelunne se keskeinen asia? Miten kerrotte asiakkaista tai kehittymismahdollisuuksista, ja kenelle?

Perehdytyspolku verkossa

Perehdytys voidaan laatia myös verkossa poluksi, jonka varrella oppija suorittaa sisältöjä ja tehtäviä. Näin ensimmäisten päivien ja viikkojen infoähky ei iske yhtä pahasti.

MPS:n avulla perehtyjän verkkokurssit saadaan vastaamaan juuri teidän ja tulokkaidenne tarpeita tavalla, joka tukee muita toimenpiteitä. Tarvittaessa autamme myös perehdytyskoulutuksen kokonaissuunnittelussa. Monipuoliset verkkoratkaisumme mahdollistavat osaamisen seurannan, suoritusten rekisteröinnin ja tarvittavan raportoinnin globaaleissakin organisaatioissa.

Ja muuten: olisiko syytä joskus perehdyttää myös ne ”vanhat” työntekijät uudelleen?

- Intro Title -

Myynti kasvuun

– tehoa Mustin ja Mirrin tuotekoulutuksiin!

"Kurssit ovat interaktiivisia ja niitä on helpompi tehdä kuin perinteisiä Power Pointeja."
Noora Saloranta, HRD Specialist

Ota yhteyttä

Tatu Artman
Tatu Artman
tatu.artman@mps.fi +358 50 562 7894
TUTUSTU