Miksi tiimin tulokset paranevat sillä, kun ei keskitytä tuloksiin?

Miksi jotkut tiimin jäsenistä loistavat paineessa, kun toiset lamaantuvat?

Olet koonnut huipputiimin, jolla näyttää olevan kaikki edellytykset onnistumisiin. Tiimiläisilläsi on oikea koulutus- sekä kokemustausta, ja motivaatio tuntuu olevan kohdallaan.

Kuitenkin arjen lähtiessä rullaamaan huomaat, että osa tiimiläisistäsi kehittää osaamistaan tehokkaammin ja syvemmin kuin toiset. Joku saattaa huolehtia liikaakin siitä, miltä hänen suoriutumisensa tulisi huipputiimiläisenä näyttää.

Sitten koittaa vuoden kiireisin ja vaativin vaihe. Yllätykseksesi osa tiimiläisistäsi innostuukin haasteesta ja parantaa suoritustaan entisestään. Osa taas pelkää, että heidän kykynsä eivät riitä vaativassa tilanteessa ja selvästi stressaantuu, vaikka tiedät että heillä on kaikki edellytykset onnistua.

Haluaisit auttaa tiimiläisiäsi, jotka selvästi eivät vielä ole toteuttaneet potentiaaliaan. Ehkä myös mietit, miten suhtautua näihin eroihin tiimiläistesi välillä.

Miksi yksi tiimin jäsen lamaantuu paineen alla, kun toinen syttyy taistelemaan? Ohjaako tiimin yksilöitä tiedon ja osaamisen jakaminen vai keskinäinen kilpailu? Voiko sisäistä motivaatiota, halua kehittää itseään, epäonnistumisen pelkoa ja suhtautumista stressiin mitata ja kehittää?

Pystymmekö löytämään oikeat mittarit sekä tukimenetelmät, joiden avulla tiimin jäsenille pystytään tarjoamaan räätälöityä yksilöllistä tukea kehittymisessä?
 
Vastauksia kysymyksiin tarjoavat psykologian tohtori Ville Rantalainen, psykologi Niilo Mäkelä sekä Jan Silvonen (VTM).


 



Katso webinaaritallenne maksutta jättämällä yhteystietosi

Kysyttävää?

Jan Silvonen
Jan Silvonen
jan.silvonen@mps.fi +358 40 514 7715
TUTUSTU
VARAA AIKA KALENTERISTANI