Tietoturvaa digioppimisella – tunnetta, tietoa vai molempia?

Kun omalle henkilöstölle halutaan kouluttaa tietoturvaa, otetaan yleensä ohjeistus ja muokataan siitä jotain suhteellisen kiinnostavaa. Ohjeistukset voivat kuitenkin olla jo liiankin tuttuja, eivätkä ne aina heijastele arjen tilanteita riittävän ketterästi. Yksilötason tietoturva toteutuu varmimmin kiinnostuneen ja sitoutuneen asenteen kautta.

Voiko verkkokoulutuksella muuttaa asenteita? Saako pakkopullasta inspiroivaa herkkua, joka puhuttaa koko organisaatiota? Entä miten voisi purkaa yksilön ja yhteisön häpeäkuormaa, jotta ”en osannut” tai ”no se nyt lipsahti” eivät aiheuttaisi poikkeamia?

Etätyö ja uudet hybridityöskentelyn mallit ovat tuoneet painetta päivittää tietoturva- ja suojaohjeistuksia. Samalla pitäisi varmistaa, että ohjeet otetaan osaksi muuttuvaa arkea, paikkariippumattomasti. Auttaisiko vaikkapa ripaus huumoria tai sosiaalisuutta sen sijaan, että ohjeistuksia yritetään käydä pilkuntarkasti läpi?

Videolla asiantuntijamme kertovat, miten tunteet ja tieto yhdistetään tietoturvaa varmentavaksi tekijäksi verkkokoulutuksen avulla.Katso webinaaritallenne maksutta jättämällä yhteystietosi

Kysyttävää?

Anna Heiliö
Anna Heiliö
anna.heilio@mps.fi +358 40 527 5916
TUTUSTU