SKAL ry:n toimitusjohtajaksi on valittu Anssi Kujala

EXECUTIVE SEARCH

SKAL ry

Suomen Kuljetus ja Logistiikka SKAL ry on maanteiden tavaraliikenteen ja logistisia palveluja tarjoavien yritysten edunvalvontajärjestö. Järjestön jäsenistöön kuuluu noin 4 400 kuljetusyritystä ympäri Suomea. SKAL tekee myös aktiivista EU-edunvalvontaa. Päivittäisestä edunvalvonnastamme Brysselissä huolehtii FinMobility ry. SKAL on maantieliikenteen YK:n alaisen kattojärjestön, IRU:n, jäsen.
skal-logo

SKAL ry:n toimitusjohtajaksi on valittu Anssi Kujala

Anssi Kujala (49) toimii tällä hetkellä Suomen Yrittäjien varatoimitusjohtajana ja on työuransa varrella toiminut useissa järjestöjohtamisen sekä yhteiskuntavaikuttamisen johtotehtävissä. Kujalalla on pitkä kokemus johtamistehtävistä eri järjestöissä ja hyvät verkostot, joita menestyksekäs edunvalvontaorganisaatio tarvitsee. Anssi kuvaa nimitystään seuraavasti:

 

Kuljetusyrittäjyydellä ja logistiikalla on erittäin suuri merkitys Suomen kilpailukyvylle. Esimerkiksi teollisuus ja kauppa eivät menesty, ellei logistiikka toimi. Tämä tulisi ymmärtää yhteiskunnassa laajemmin ja tehdä sen mukaisia päätöksiä. 2020-luku tulee olemaan todella haastava järjestön vaikuttamistyölle jo näköpiirissä olevien poliittisten linjausten valossa.

Näen järjestön kehittämisessä paljon potentiaalia. Tärkeää on pitää mielessä, että oleellista on jäsenyrittäjien menestyminen. Se, että kuljetusyrittäjät kokevat työn merkitykselliseksi ja järjestöllä on näyttää tuloksia toiminnastaan.

Vaikka oma työurani on ollut erilaisia järjestöjohtamisen ja yhteiskuntavaikuttamisen tehtäviä, tunnen alan hyvin. Suvussani on kuljetusyrittäjyyttä neljässä polvessa 1920-luvulta lähtien ja olen itsekin ollut kuljetusyrityksen osakas.

Pitkä valintaprosessi haastattelu- ja testausvaiheineen oli haastava ja todella monipuolinen. Annettujen ennakkotehtävien myötä kiinnostus ja motivaatio vain kasvoi.

 

Hänen johdollaan pääsemme saman tien jatkamaan järjestömme uudistamista kohti 2030-lukua, kuvaa SKAL ry:n puheenjohtaja Jani Ylälehto toimitusjohtajan valintaa.

 

Halusimme tehdä valinnan perusteellisen prosessin jälkeen. Saimmekin todella kyvykkäitä hakijoita, joista Anssi valikoitui. Olen todella vakuuttunut Anssin kyvyistä tulla jatkamaan ja kehittämään edunvalvontaa. Anssin verkostot ja kokemus edunvalvontatyöstä ovat erinomainen pohja SKALin toimitusjohtajuudelle. Lisäksi kuljetusalan tunteminen auttaa hyvin alkuun pääsemisessä Myös Anssin halu kehittää toimintaa vaikutti valintaamme. Odotamme innolla Anssin tuomia uusia näkemyksiä SKALin kehittämiseksi ja jäsenten hyödyksi.

 

executive-and-board-skal-anssi-kujala

description

“ (1)

 

Ota yhteyttä