Henkilöarviointiin tulossa?

Olet saanut kutsun arviointipäivään. Onnittelut: olet todennäköisesti läpäissyt tiukan seulan ja valikoitunut vahvaksi hakijaksi haluamaasi tehtävään. Arvioinnin tarkoituksena on antaa sinulle tilaisuus osoittaa valmiuksiasi menestyä hakemassasi tehtävässä ja keskustella konsultin kanssa tavoitteistasi ja tyypillisestä toiminnastasi. Ennen sähköpostiin saapunutta kutsua olet jo keskustellut arviointipäivän kulusta haastattelevan konsultin tai järjestelyistä vastaavan assistentin kanssa ja sopinut sopivan ajankohdan ja keskustellut arviointipäivän sisällöstä. Samalla toivottavasti kysyit sinua askarruttavat kysymykset arvioinnista. Jos sinulla on liikkumiseen, kirjoittamiseen, lukemiseen tai muuhun liittyviä erityistarpeita, kerro ne jo tässä vaiheessa. Näin voimme ottaa ne huomioon päivän järjestelyissä ja tarjota sinulle tasapuolisen ja miellyttävän kokemuksen.

Miten valmistaudun?

Valmistautumisessa arkiset pikkuasiat ovat tärkeitä. Tarkista osoite ja varmista, miten parhaiten pääset perille ajoissa. Kutsussa saat tietoa paikallisista pysäköintimahdollisuuksista. Varmista myös, että asiat töissä ja kotona ovat kunnossa, jotta voit keskittyä täysillä arviointipäivän tehtäviin. Jos arviointikokonaisuutesi kestää yli lounasajan, toimipisteidemme lähellä on runsaasti lounasravintoloita, joissa voit aterioida. Joskus on kysytty pukeutumisohjettakin ja vastauksemme on ollut: niin kuin siisteihin sisätöihin olet tavallisestikin pukeutunut.

Tavallisesti tutkinto- ja työtodistusten tarkistaminen ei kuulu arviointipäivään: jos todistukset pitää ottaa mukaan, siitä kerrotaan kutsussa erikseen. Täytät kyselyitä jo ennen arviointipäivää. Tämä tuo joustavuutta aikataulujärjestelyihisi. Tee ennakkotehtävät ajoissa ennen määräaikaa, viime tipan kiire on harvoin mukavaa. Teet joitain testejä myös päivän aikana. Kaikissa testeissä sinun on mahdollista tehdä esimerkkitehtäviä: tarkoitus ei ole arvioida testitottumustasi, joten esimerkkitehtävät auttavat hakijat tässä suhteessa samalle viivalle.

Haastattelu

Monesti arviointipäivään kuuluu myös simulaatiotehtäviä, joissa ratkot erilaisia ongelmia yksin tai ryhmässä. Tehtävien tarkoitus on luoda hyvä ympäristö, jossa saat näyttää parasta osaamistasi omana itsenäsi.

Haastatteluunkin voi valmistautua miettimällä vielä kerran, mitä odottaa uudelta tehtävältä ja miten omat valmiudet vastaavat näitä odotuksia. Haastatteleva konsultti on perehtynyt haettavan tehtävän vaatimuksiin: sinusta hän ei vielä tiedä ennakkotehtäviesi kertomaa enempää. Haastattelu on konsultille arvioinnin tärkein osa: siinä kaikki muut tulokset saavat merkityksensä sinun kertomanasi. Siksi konsultti pyrkii kysymyksillään auttamaan sinua kertomaan mahdollisimman hyvin, tarkasti ja hyödyllisesti omista valmiuksistasi ja kehittymismahdollisuuksistasi. Tässä käytte läpi sekä konkreettisia tapahtumia urasi varrelta että tulevia suunnitelmiasi. Hän luottaa sinuun oman elämäsi asiantuntijana ja toivoo sinun luottavan häneen arvioinnin ammattilaisena. Siinä roolissa hän vertaa valmiuksiasi tehtävässä menestymisen kriteereihin, niihin samoihin, joihin sinäkin tutustuit päättäessäsi hakea tehtävää. Sitä samaahan sinäkin olet hakuprosessissa selvittämässä.

Yhteistyönne tuloksena syntyy arvio siitä, miten todennäköisesti menestyt hakemassasi tehtävässä. Tämä arvio raportoidaan rekrytoivalle esimiehelle. Jos raportti on kirjallinen, saat omasta arvioinnistasi saman raportin. Jos raportti on suullinen, sinulla on halutessasi oikeus saada samansisältöinen suullinen raportti.

Jos esittely herätti kysymyksiä: se oli tarkoituskin. Soita +358 (0)20 746 9400 tai jätä viestiä lähimpään toimistoomme sivujemme kautta.

Tervetuloa!

Tekninen tuki

   Työhakemuksia ja henkilöarviointia koskevissa teknisissä ongelmissa ota yhteyttä tukeen support@mps.fi.  

 

   Executives can access career resources at BlueSteps.

BlueSteps, the confidential career management service of the Association of Executive Search and Leadership Consultants (AESC), provides executives with best-in-class career management solutions to assist them in planning their career, tracking their goals, and increasing their visibility to AESC member executive search firms in 70+ countries.

Get started at BlueSteps.