Kävitkö henkilöarvioinnissa?

Toivottavasti kokemus oli onnistunut. Muistitko täyttää testipäivän palautekyselyn? Kehitämme jatkuvasti toimintaamme vastaamaan muuttuvia asiakastarpeita. Siksi olisimme kiitollisia mielipiteestäsi.

Voit antaa testipäiväpalautteen täällä >>

Ehkä sinäkin toivot palautetta. Konsultti kertoi sinulle haastattelun lopuksi raportointiaikataulusta ja –käytännöistä, jotka vaihtelevat arvioinnin tarkoituksen mukaan. Esimerkiksi ulkomaankomennusvalmiuksien arviointiin, kehittämisarviointeihin ja joihinkin johtaja-arviointeihin kuuluu valmentava palaute. Siinä etsitään yhdessä oivalluksia arvioinnissa esiin nousseiden vahvuuksien hyödyntämiseen ja pyritään tunnistamaan kehittymiselle otollisimmat olosuhteet ja tukimahdollisuudet.

Raportti arvioinnista

Jos taas hait uutta työpaikkaa, kävit todennäköisesti soveltuvuusarvioinnissa, josta konsultti tekee rekrytoivalle esimiehelle kirjallisen raportin. Lain mukaan sinulla on oikeus saada pyytäessäsi tuo sama raportti. Mielestämme erikseen pyytäminen on sinulle turha vaiva, joten lähetämme kysymättäkin raportin sinulle postissa! Raportissa on haastattelussa tapaamasi konsultin yhteystiedot. Hän vastaa sinulle mielellään, jos sinulla on kysyttävää. Joskus rekrytoivan esimiehen kanssa on sovittu, että arvioinnista ei kirjoiteta raporttia. Tällöin saat haastattelun yhteydessä konsultin yhteystiedot: halutessasi hän kertoo sinulle ne arvioinnin tulokset ja johtopäätökset, joita et kuullut vielä arviointipäivän kuluessa.

Toivottavasti sinulla on aikaa tutustua raporttiin rauhassa. Parhaimmillaan saat siitä tukea omaan kehittymissuunnitelmaasi. Jos sinut valitaan hakemaasi työpaikkaan, voit hyvin palata arviointiraporttiin keskusteluissa uuden esimiehesi kanssa, kun uusien tehtävien mahdollisuudet ja haasteet ovat tulleet tutuiksi. On hyvä pohtia, miten olet saanut käytettyä vahvuuksiasi ja miten toimintatapasi on mukautunut uuteen ympäristöön.

Jos valinta ei kohdistu tällä kertaa sinuun, saatat kuitenkin saada arviointituloksista ideoita nykyisessä työssäsi viihtymiseen ja menestymiseen.

Kutsu uuteen arviointiin?

Entä jos olet saanut kutsun MPS:ään ja uuteen arviointiin heti uudelleen? Itse testitulokset voivat olla käyttökelpoisia reilun vuodenkin ajan, jos elämäsi ja työsi on pysynyt jokseenkin ennallaan. Tällöin sinä päätät, haluatko vastata esimerkiksi persoonallisuuskyselyyn heti uudestaan. Erilaiset tehtävät vaativat erilaista osaamista, joten valmiuksia eri tehtäviin arvioidaan osin eri menetelmin. Myös soveltuvuusarviointiraportti tehdään erikseen kutakin tehtävää varten. Työnantajakaan ei saa käyttää raporttiasi muuhun tarkoitukseen ilman sinun lupaasi. Raportin kirjoittaneen konsultin näkemystä arvioinnin ja raportin käyttökelpoisuudesta kannattaa tuolloin kysyä.

MPS säilyttää kopion raportistasi kahden vuoden ajan, minkä jälkeen se hävitetään. Rekrytoiva työnantaja vastaa oman kappaleensa säilytyksestä ja hävittämisestä oman arkistointiohjeensa mukaisesti.

Tekninen tuki

   Työhakemuksia ja henkilöarviointia koskevissa teknisissä ongelmissa ota yhteyttä tukeen support@mps.fi.