Verkko-oppimisen konsultointi

Pitäisikö teille juurruttaa digitaalisen oppimisen kulttuuri? Vai onko se olemassa, mutta pahasti rämettynyt? Entä tavoittaako muutosviestintänne kaikki vai tarvittaisiinko lisää vaikuttavuutta? MPS Prewisen verkko-oppimisen konsultointi auttaa. Olemme neuvonantajanne digitaalisen oppimisen kokonaisvaltaisessa suunnittelussa ja tehokkaan muutoksen aikaansaamisessa.

Organisaatiot parantavat kilpailukykyä tehostamalla toimintojaan, yhdistymällä, eriyttämällä, liittoutumalla ja ulkoistamalla. Strategiat, prosessit, toimintatavat ja tuotteet muuttuvat nopeaan tahtiin. 

Mikään ei kuitenkaan muutu, ellei yksilöiden toiminta muutu. Ja siihen tarvitaan kokonaiskuvan ymmärtämistä, innostumista ja asiapohjaista osaamista. Samaan aikaan tulee panostaa esimiestyöhön ja tiimien sitouttamiseen.

Olemme tukenanne uudistusten läpiviennin, muutosviestinnän ja toimenpiteiden suunnittelussa. Saat meiltä myös välineitä ja tukea toimenpiteiden toteutukseen. Uskomme monimuotoisen valmentamisen voimaan. Parhaat tulokset liiketoiminnan kannalta saadaan aikaan, kun osaamisen kehittäminen on ajassa kiinni ja tavoittaa tehokkaasti riittävän suuren osan kohderyhmästä.

Verkko-oppimisen konsultointi auttaa, kun pohditte organisaationne verkko-oppimisen uudistamista, tehostamista tai ihan vain aloittamista.

Kiinnostaako verkko-oppimisen laajempi käyttö, mutta ette tiedä, mistä aloittaa?

Verkko-oppimisen konsultointi auttaa teitä kehittämään digitaalisen oppimisen kulttuurin pitkällä tähtäimellä. Avullamme saatte myös pikastartin vaikkapa verkko-oppimisen pilotointiin: voitte ketterästi kokeilla, millaisia valmiuksia omassa organisaatiossanne on ja millaiset ratkaisut toimivat. Pilotoinnin perusteella olette varmemmalla pohjalla, kun kartoitatte kokonaisuuksia, rooleja ja osaamistarpeita.

Poisoppiminen ei tapahdu hetkessä eikä innostuksen luomiseen ole ihmelääkettä.

Verkko-oppimisen konsultoinnin asiantuntijoillamme on laaja kokemus sekä lähivalmennuksesta että oppimisen digitaalisista ratkaisuista. Modernin työelämän tyypillinen ongelma on, että henkilöstöön kohdistuu runsaasti oppimispaineita, jotka eivät välttämättä muodosta mielekästä kokonaisuutta. Asianomistajat näkevät omat tavoitteensa tunnelimaisesti, ja koordinointi on vaikeaa. Henkilöstö turhautuu ja toimenpiteiden vaikuttavuus jää alhaiseksi.

Yksittäiset oppimisen ja viestinnän toimenpiteet tarvitsevat huolellisesti suunniteltuja prosesseja lähteäkseen lentoon. Hyväkään sisältö ei jaksa innostaa, ellei se asetu osaksi suurempaa kokonaisuutta ja viesti vastaanottajalle konkreettisesta hyödystä. Sisällön tehokas jakelu, suoritusten seuranta ja tulosten hyödyntäminen vaativat suunnitelmallisuutta ja välineitä. Tämä suunnittelu, yhdessä asiakkaan kanssa, on verkko-oppimisen konsultoinnin ydintä.

Entä kun haluatte kasvattaa omaa digioppimisen osaamista?

Tarjoamme verkko-oppimisen konsultointia ja koulutusta oman sisällöntuotantokyvykkyytenne kasvattamiseen, verkko-oppimisen pedagogiikkaan ja oppimisympäristöihin liittyen. Koulutamme inhouse-sisällöntuottajanne kädestä pitäen ja sparraamme myös edistyneempiä tekijöitä.

Emme halua keksiä pyöriä uudelleen. Tunnemme yritysten teknologiaympäristöjen lainalaisuudet ja autamme löytämään ratkaisut, joilla myös jo käytössänne olevat välineet saadaan palvelemaan jatkuvaa oppimista.

Digitaalisen oppimisen vinkit

Aloita tavoitteista ja kohderyhmästä

Sisältö on kuningas – siksi siitä ei kannata aloittaa. Tätä filosofiaa me noudatamme digitaalisten oppimisratkaisujen suunnittelussa, jotta lopputuloksesta muodostuisi mahdollisimman vaikuttava.

Oikea harjoitus oikeaan tilanteeseen

Kuinka rikastaa digitaalista oppimiskokemusta harjoituksilla? Oheisella videolla pohdin muutamaa näkökulmaa siihen, mitä erilaisilla digioppimisen harjoituksilla kannattaa tavoitella ja minkä takia.

Pelillistäminen

Onko oppimisen pelillistäminen pelien pelaamista organisaatioissa? Onko pelillistäminen monimutkaista ja kallista? Ja mikä tärkeintä: toimiiko se oikeasti? Oheisella videolla Senior LX Designer Mike Aaja vastaa.

Vähemmän on enemmän

Miten on: onko vähemmän todella enemmän vai onko Yngwie J. Malmsteen oikeassa – enemmän on tietysti enemmän? Digitaalisten oppimissisältöjen kohdalla meillä on tästä ainakin selkeä kanta.