Gimlet Composer: Usein kysytyt kysymykset

Kun painan esikatselua, mitään ei tapahdu?

Sivu näkyy esikatselussa, mutta ei kurssirakenteessa Gimlet Composerissa?

 • Tarkista, onko kadonnut sivu jonkin sivun alaotsikkona. Pääotsikon edessä on pieni nuoli, josta painamalla saat sivun alaotsikot näkyviin tai avaa kaikki alasivut kurssirakenteen yläpuolelta kohdasta ”Avaa kaikki”.

Esikatselussa vastaamisen jälkeen tehtävässä ei näytetä värein oikeita ja vääriä vastauksia?

 • Tarkista, että olet varmasti valinnut ko. tehtävän sivuasetuksista kohdan ”Näytä oikeat vastaukset”.

Miksi esikatselussa tehtävien oikeiden vastauksien perässä on *-merkki?

 • *-merkki näkyy vain Gimlet Composer -sisällöntuottajille, jotta kurssien testaaminen olisi helpompaa. Kun kurssin julkaisee tai lähettää kommentointiin Lähetä-toiminnon kautta, *-merkit eivät näy.

Miten saan piilotettua otsikon kurssisivulta?

 • Laita Otsikko2 -kenttään viiva.

Olen lisännyt koko sivun kuvan ja piilottanut otsikon sivulta, miksi sivulla näkyy kuitenkin valkoinen laatikko?

 • Saat poistettua laatikon sivun sivuasetuksista ottamalla täpän pois kohdasta ”Näytä tekstialueen tausta”.

Miksi lopputentti ei toimi?

 • Tarkista, että olet varmasti valinnut "Testi"-sivun tentin päätasoksi ja raahannut tehtäväsivuja (Monivalinta, Kyllä/Ei tai Laita järjestykseen) Testi-sivun alle.

Miksi lopputentissä en saa pistettä Kyllä/Ei -tehtävästä, vaikka vastasin kolmesta väittämästä kahteen oikein?

 • Tentin alla olevista tehtävistä saa yhden pisteen, kun kaikkiin tehtävän väittämiin vastaa oikein. Esimerkiksi, jos tenttiin on tehnyt Kyllä/Ei -tehtävän ja lisännyt tehtävään kolme väittämää, kaikki kolme väittämää on saatava oikein, jotta tehtävästä saa yhden pisteen.

En löydä etsimääni kurssia Gimlet Composerin -kurssilistasta?

 • Voit etsiä kurssia suodattimien avulla. Suodata-palkki löytyy ”Luo uusi kurssi” -painikkeen alta. Klikkaa palkki auki ja voit etsiä kurssia joko nimellä tai kurssikategorian perusteella. Jos olet luonut kurssin itse, voit hyödyntää ”Omat kurssit” -toimintoa, joka listaa kaikki omalla käyttäjätunnuksellasi tehdyt kurssit. Vastaavasti, kurssi ei ehkä löydy siksi, jos sinulla on jotain sellaisia suodattimia päällä, joihin etsimäsi kurssi ei kuulu.

En löydä etsimääni mediaelementtiä Gimlet Composerin Mediapankista?

 • Voit etsiä mediaelementtiä suodattimien avulla. Suodata-palkki löytyy ”Lisää uusi mediaelementti” -painikkeen alla. Klikkaa palkki auki ja voit etsiä elementtiä joko nimellä tai mediakategorian perusteella. Jos olet tuonut mediaelementin mediapankkiin itse, voit hyödyntää ”Lisäämäni tiedostot” -toimintoa, joka listaa kaikki omalla käyttäjätunnuksellasi lisätyt elementit. Vastaavasti, mediaelementti ei ehkä löydy siksi, jos sinulla on jotain sellaisia suodattimia päällä, joihin etsimäsi elementti ei kuulu.

Ketkä näkevät sivulle lisätyt kommentit?

 • Kommentit näkyvät kaikille Gimlet Composerin käyttäjille sekä henkilöille, joille kurssi lähetetään kommentointiin Lähetä-toiminnon kautta. Kommentit eivät näy julkaistussa versiossa.

Miten kurssi julkaistaan Gimlet Composerista?

 • Gimlet Composerilla tehty kurssi voidaan ladata SCORM-paketiksi tai Offline-paketiksi tai mikäli käytössä on myös Gimlet LMS, kurssin saa siirrettyä Gimlet Composerista suoraan Gimlet LMS:ään.

Miksi kurssissa oleva video ei toimi tai toimii huonosti?

 • Syitä voi olla useita. Jos video on striimattu/suoratoistettu videopalvelimelta, tarkista, että linkki on varmasti oikein ja video-komponentissa on valittu formaatti oikein. Tarkista, että video on sallittu suoratoistopalvelussa (domain, ip-rajaukset). Tarkista videon ominaisuudet: käytä ~1500-3000kbps bittinopeuksista videota, käytä 25fps, 29.97fps tai 30fps kuvataajuuksista videota, käytä 1920 x 1080px tai 1280 x 720px resoluutioista videota. Mikäli tiedostokoko on suuri, kannattaa tarkastaa, saako tiedostoa pienennettyä tai mahdollisesti striimattua/suoratoistettua videopalvelimen kautta.


Gimlet LMS -hallinnointi: Usein kysytyt kysymykset

Miksi käyttäjä ei saa 100% kurssista, vaikka hän on käynyt kurssin kaikilla sivuilla?

 • Tarkasta käyttäjän suorituksista (etsi henkilö ”Käyttäjät ja ryhmät/Users&Groups” -välilehdeltä), mitkä sivut eivät ole kirjautuneet suoritetuksi. Mikäli kyseessä on tehtäväsivu, joka ei ole kirjautunut suoritetuksi, tarkista Gimlet Composer -työkalusta, onko tehtäväsivun sivuasetuksissa lisätty asetusta ”Vastaus vaaditaan”. Jos tätä asetusta ei ole, mutta kyseisellä sivulla on kuitenkin ”Vaikuttaa suoritukseen” -asetus päällä, käyttäjä voi ohittaa sivun vastaamatta tehtävään, mutta näin ei saa kurssista 100%. Muokkaa kurssia Gimlet Composer -työkalussa joko lisäämällä tehtävän sivuasetuksiin täppä ”Vastaus vaaditaan” tai poista täppä kohdata ”Vaikuttaa suoritukseen” ja julkaise kurssi uudelleen.

Miksi juuri luomani opintopolku ei näy koulutusportaalissa?

 • Tarkista, oletko kiinnittänyt uuden opintopolun koulutusportaaliin. Tämä tehdään Yhteisö/Community -välilehdellä valitsemalla portaali, johon opintopolku halutaan kiinnittää. Avaa välilehti Opintopolut/Learning paths ja tarkista, onko opintopolku listalla. Jos ei, lisää opintopolku painamalla Add/Lisää listan yläpuolella olevasta painikkeesta.

Miksi luomani käyttäjä ei pääse portaaliin?

 • Tarkista, että käyttäjä on lisätty koulutusportaalin jäseneksi. Tämä tehdään Yhteisö/Community -välilehdellä valitsemalla portaali, johon käyttäjä halutaan kiinnittää. Avaa välilehti Members/Käyttäjät ja tarkista, onko käyttäjä käyttäjien listalla. Jos ei, lisää käyttäjä painamalla Add members/Lisää käyttäjä.

Miksi lopputentissä en saa pistettä Kyllä/Ei -tehtävästä, vaikka vastasin kolmesta väittämästä kahteen oikein?

 • Tentin alla olevista tehtävistä saa yhden pisteen, kun kaikkiin tehtävän väittämiin vastaa oikein. Esimerkiksi, jos tenttiin on tehnyt Kyllä/Ei -tehtävän ja lisännyt tehtävään kolme väittämää, kaikki kolme väittämää on saatava oikein, jotta tehtävästä saa yhden pisteen.

Mistä saan lisää Gimlet LMS -pääkäyttäjätunnuksia (Admin)?

 • Kaikki pääkäyttäjäroolilla olevat voivat luoda uusia pääkäyttäjätunnuksia Gimlet LMS:n hallinnoinnissa Users&Groups-välilehdellä. Jos et itse ole pääkäyttäjä, ole yhteydessä oman organisaatiosi Gimlet LMS -pääkäyttäjiin.

Miten saan nollattua yksittäisen käyttäjän kurssisuorituksen?

 • Etsi käyttäjä Gimlet LMS hallinnoinnista Users&Groups -välilehdeltä, valitse käyttäjän tiedoista ”Learning”, etsi haluamasi kurssi ja valitse tiputusvalikosta ”reset progress”.

Miten saan nollattua yksittäisen kurssin kaikki suoritukset?

 • Mene Content-välilehdelle Gimlet LMS -hallinnoinnissa, etsi haluamasi kurssi ja valitse kurssin perässä olevasta tiputusvalikosta ”reset progress”.

Mitä tapahtuu, jos lisään uusia sivuja Gimlet Composerissa jo kertaalleen julkaistuun kurssiin ja julkaisen sen uudelleen?

 • Kurssi julkaistaan aina aikaisemmin julkaistun kurssin päälle. Mikäli kurssiin on lisätty sivuja, käyttäjien suoritusprosentit pysyvät ennallaan, ellei erikseen päivitä suorituksia Gimlet LMS:n hallinnoinnissa Content-välilehdellä kurssin perässä olevasta tiputusvalikosta ”recalculate progress”.

Pyydä apua

     Etkö löytänyt kysymykseesi vastausta? Gimlet LMS ja Gimlet Composer -asioissa
ota yhteys asiakaspalveluumme

helpdesk@prewise.fi