MPS blogit ja uutiset

Lomaltapalaajan tuoreet silmät

08.08.2017 | Eevi Kuokkanen

Tervetuloa lomalta takaisin töihin. Miltä näyttää? Loksahditko tehokkaasti rutiineihin vai ihmetteletkö vieläkin silmät pyöreinä, mistä tässä kaikessa on kysymys? Etäisyys työasioista muuttaa perspektiiviä tavalla, joka auttaa näkemään mittasuhteita.


Muista tämä, jos vähennät henkilöstöä

08.08.2017 | Päivi Montgomery

Lähtevien auttaminen uuteen alkuun osoittaa hyvää työnantajavastuuta ja auttaa myös jatkavaa henkilöstöä, kun heidän huolensa irtisanotuista vähenee. Epävarmuus, kyräily ja katkeruus vievät paljon energiaa työnteolta, nämä tunteet ovat kuitenkin helposti pinnalla irtisanomistilanteissa.


Potkuri-filosofiasta potkua elämään!

05.07.2017 | Carita Martas

Nelilapainen potkuri kuvastaa elämän neljää tärkeää osa-aluetta: terveyttä, perhettä, lähintä ystäväpiiriä ja verkostoja sekä työtä. Kaikkien osa-alueiden ollessa balanssissa, potkuri pyörii tasaisesti kuljettaen elämän venettä läpi tyynten ja tyrskyjen, tasaisesti ja varmasti.


Lomalla viimeinkin - mitä on hyvä lomailu?

03.07.2017 | Mari Jokiranta

Kesäkaudella on aika ladata akkuja ja palautua taakse jääneestä työrupeamasta. Mitä sitten on hyvä lomailu tai onnistunut palautuminen ja miten omaa hyvinvointia voi tukea lomailun avulla? Aiheesta tekee työpsykologista tutkimusta hollantilaistutkija Jessica de Bloom Tampereen yliopistossa.


Onko työnhakustrategiasi tehokas?

19.06.2017 | Päivi Montgomery

Ei ole yhdentekevää, millaisella suunnitelmalla ja valmistautumisella lähdet työnhakuun uusia haasteita etsiessäsi. Kuitenkin usein työnhakua vierestä seuratessani näen ihmisten ryhtyvän toimeen ilman selkeää tavoitetta, aikataulua tai edes kunnollista valmiutta kertoa omasta osaamisestaan.


Mistä on piilotyöpaikat tehty?

12.06.2017 | Carita Martas

Työnhaku on usein aikaa vievää puuhaa ja helposti saattaa ajatella, että aktiivisesti työtä hakiessa elämä on pelkkää hakemusten näpertelyä ja CV:n hiomista. Hakemusten kirjoittamisen lomassa kannattaa kuitenkin muistaa vanhat työkaverit, asiakkaat sekä muut omaan työelämäverkostoon kuuluvat tutut.