MPS blogit ja uutiset

Haastattelussa: Sani Kaajas – Monipuolisuus työssä mahdollistaa konsultille asiantuntijana kasvun

06.05.2021 | Erno Heino

Työssä kohdatut ihmiset ja päivien monipuolisuus. Nämä ovat Sani Kaajaksen mukaan parasta hänen työssään MPS:n rekrytointikonsulttina Helsingin toimistolla. Kasvatustieteilijän koulutuksen saanut Sani onkin viihtynyt MPS:llä pitkään, jo yli 15 vuotta. Lue Sanin haastattelu!


Haastattelussa: Daniel Särs – Psykologikonsultti yhteiskunnan rakentajana?

05.05.2021 | Erno Heino

Mahdollisuus vaikuttaa yhteiskuntaan ja hyvinvointiin, ja sitä kautta saatavaan yleiseen yhteiskunnalliseen hyötyyn antavat merkitystä psykologikonsulttina toimivan Daniel Särsin työlle. Lue lisää Danielin ajatuksia työstään!


Todennäköisyyksiä, riskien ja huippusuoritusten tunnistamista – monimenetelmäisyys arvioinneissa

27.04.2021 | Jaana Pihlajamäki

Monimenetelmäisyys muodostaa henkilöarvioinnista kokonaisuuden, jolla tukea valintapäätöstä rekrytoinnissa. Miksi kannattaa panostaa monimenetelmäiseen arviointiin yksittäisen työhaastattelun sijaan?


Sanna Kulmala on valittu johtamaan TYÖ2030-ohjelmaa

26.04.2021 | Sari Salojärvi

Ohjelma on osa nykyistä hallitusohjelmaa, ja sen on tarkoitus jatkua yli hallituskausien aiempien kansallisten työelämän kehittämisohjelmien tapaan. Ohjelman operatiivisesta toteutuksesta vastaa Työterveyslaitos ja se toteutetaan yhteistyössä sosiaali- ja terveysministeriön, työ- ja elinkeinoministeriön sekä työmarkkinajärjestöjen ja muiden työelämän toimijoiden kanssa.


Miksi johtaja kannattaa rekrytoida suorahaulla?

04.03.2021 |

Lähestulkoon täydellisiä – koska kukaan ei ole aivan täydellinen – johtajia ei kiiku joka oksalla. Heitä ei vain poimita koriin ohikulkumatkalla vaan heidät täytyy ensin löytää ja tunnistaa, sekä vielä sitouttaa. Tämä onnistuu varmimmin suorahaulla.


Arviointi henkilöstöjohtamisen välineenä

25.02.2021 |

Henkilöarvioinnit ovat jo valtavirtaa. Rekrytointipäätös on niin tärkeä, että ulkopuolisen avun käyttäminen maksaa itsensä takaisin monin kerroin, jos virherekrytointi voidaan sen ansiosta välttää. Mutta jos henkilöarviointi tehdään pelkästään rekrytoinnin tueksi, ei sen käyttö vastaa lähellekään sitä, mikä arvioinnin oikea anti voisi olla.


Edellinen 1 2 3 4 5 6 7 8 9 ... 31 Seuraava