Uudelleensijoittumisohjelmat

MPS:n uudelleensijoittumisohjelmat on suunnattu organisaatiosta lähteville työntekijöille tukemaan uuden työn ja oman suunnan löytämistä.

Uudelleensijoittumisen eli outplacementin tärkein tavoite on henkilön muutosprosessin tukeminen ja uuden, kullekin yksilölle sopivan työ-, koulutus- tai muun uramahdollisuuden löytäminen mahdollisimman nopeasti. Palvelu sopii tilanteisiin, joissa yksilö pohtii omaa tulevaisuuttaan ja mahdollisuuksiaan sekä kaipaa käytännön tukea uratavoitteiden toteuttamiseksi. Tuemme valmennettaviamme laaja-alaisen osaamisemme - rekrytoinnin, suorahaun, coachingin ja digitaalisen muutoksen tuen – alueilla.

Huomioimme jokaisen yksilöllisesti

Me ihmiset olemme erilaisia. Siksi on tärkeää muistaa, että yksilön tarpeet ja tavoitteet ovat ainutlaatuisia. Tähän vaikuttavat eri tekijät: oma motivaatio, halu, tavoitetason realistisuus, elämäntilanne, taloudellinen tilanne, osaamisen tausta ja kokemus.

Oman paikan ja polun löytäminen edellyttävät ammattimaista tukea sekä nykyaikaisten ratkaisujen hyödyntämistä. Valmennettavamme ovat kiittäneet ja kokeneet myönteiseksi oman henkisen kehittymisprosessinsa. Erityisesti valmennettavamme ovat arvostaneet saamaansa henkistä tukea sekä konsultin näkemystä tämän päivän työmarkkinoista.

Oletko tulossa MPS:n uudelleensijoittumisvalmennukseen? Tutustu siihen tämän videon avulla.

Toteutamme ohjelmat yksilöllisinä valmennusohjelmina tai räätälöityinä ryhmien työnhakuvalmennuksina. Ohjelmissa yhdistämme henkilökohtaista uravalmennusta ja verkkoratkaisuja toiveidenne mukaan. - eUrapolku on MPS:n kehittämä ainutlaatuinen verkko-oppimisympäristö, joka tukee ja täydentää uudelleensijoittumisprosessia sekä uraohjausta.

Meidän tehtävämme on pyrkiä ymmärtämään, tukemaan, ohjamaan ja avaamaan asiakkaidemme omia voimavaroja kohti uusia ja myönteisiä elämyksiä. Urapalvelutiimimme koostuu uraohjauksen ja rekrytoinnin kokeneista asiantuntijoista, jotka ovat päivittäin kosketuksissa rekrytointikentän kanssa. Meillä on ajankohtaisin tieto työmarkkinoista, piilotyöpaikoista ja sosiaalisen median käytöstä työn haussa. Tärkeintä valmennusprosessissa on kuitenkin kokemus aidosta ja hyödyllisestä sparrauksesta vaikeissakin muutostilanteissa.

MPS on auttanut organisaatioita haastavissa yt-tilanteissa jo 30 vuoden ajan laadukkaasti ja ammattitaitoisesti.

Kysy lisää outplacement- eli uudelleensijoittumispalveluistamme jättämällä yhteystietosi alla olevalla lomakkeella. Olemme yhteydessä!

* pakollinen kenttä

Lue aiheesta lisää:

Tunteet ja yt-neuvottelut, osa 1: Miksi tunteet ovat tärkeitä?

Tunteet ja yt-neuvottelut, osa 2: Miten esimies voi tukea alaisiaan?

Tunteet ja yt-neuvottelut, osa 3: Irtisanomiskeskustelut

Tunteet ja yt-neuvottelut, osa 4: Jos työvelvoite jatkuu